West Ham bez Součka překvapivě podlehl doma Leedsu, hattrickem ho sestřelil Harrison

Fotbalisté West Hamu se v Premier League museli druhý zápas v řadě obejít bez českého záložníka Tomáše Součka, tentokrát ale na body nedosáhli. Čtvrtí Londýňané doma překvapivě prohráli 2:3 s patnáctým Leedsem a ztratili tak body v boji o Ligu mistrů. Hvězdou atraktivního utkání se stal hostující Jack Harrison, který vstřelil hattrick. Z českých hráčů se na hřišti objevil pouze Vladimír Coufal.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal v souboji s Jackem Harrisonem

Vladimír Coufal v souboji s Jackem Harrisonem | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

Kladiváři šli do zápasu s třemi výhrami v zádech, museli se ale obejít bez dvou opor. Nemocného Tomáše Součka ve středu zálohy nahradil Manuel Lanzini, k dispozici nebyl ani Said Benrahma, který si plní reprezentační povinnosti v dresu Alžírska. Jen na lavičku se dostal český záložník Alex Král. 

Omikron je v Anglii strašně snadné chytit, popisuje Svitková. Nejlepší česká fotbalistka se těší do USA

Číst článek

Hosté začali na London Stadium aktivněji a brzy šli do vedení. Střelu Mateusze Klicha ještě dokázal brankář Lukasz Fabianski vyrazit, míč do sítě ale uklidil Jack Harrison. Leeds, který po celou sezonu bojuje se zraněními pak musel v první půlhodině dvakrát vystřídat, zdravotní problémy vyřadily Adama Forshawa a Juniora Firpa.

Domácí se vzpamatovali a stupňovali tlak. Dobrou šanci hlavou sice nejdříve zahodil Craig Dawson, silná zbraň v podobě standardních situací se ale West Hamu nakonec přeci jen vyplatila. Přestože Jarrod Bowen nepatří mezi nejnebezpečnější hlavičkáře, roh Aarona Cresswella využil právě on - 1:1.

Z rohu ale odpověděl za tři minuty i Leeds. Centrovaný míč se totiž odrazil k Harrisonovi a anglický křídelník v klidu přidal svůj druhý gól. Představení plné zvratů pokračovalo i po změně stran, po hezké individuální akci opět srovnal v 52. minutě skóre Pablo Fornals.

Ubránit hostujícího Jacka Harrisona se ale ukazovalo být nad síly Londýňanů. Hráči Leedsu totiž využili zbytečné ztráty domácích ve středu hřiště, Harrison těžil z vysokého postavení Coufala a poté, co se k němu dostala přihrávka, překonal Fabianského potřetí.

Od čtvrtého gólu zachránil Kladiváře videorozhodčí a dvojitou šanci na vyrovnání zahodil Coufal i Bowen. West Ham tak prohrál 2:3 a ačkoliv zůstává na čtvrtém místě, dotírající Arsenal má ale dva zápasy k dobru a šestý Tottenham dokonce čtyři.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme