Češi pomohli West Hamu porazit Bournemouth. Souček má asistenci, Coufalův centr zařídil penaltu

West Ham za přispění českých fotbalistů porazil v dohrávce 13. kola anglické ligy 2:0 nováčka Bournemouth. Reprezentační kapitán Tomáš Souček přihrál na první gól Kurtu Zoumovi a pojišťovací druhou branku vstřelil Saíd Benrahma z penalty kvůli hraní rukou soupeře po centru střídajícího Vladimíra Coufala.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se hráči West Hamu

Radující se hráči West Hamu | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

West Ham, jenž do zápasu vstupoval jedno místo a dva body nad pásmem sestupu, se po třetí výhře z posledních pěti ligových duelů posunul v tabulce na desáté místo. United vyhráli pátý domácí zápas ve všech soutěžích za sebou.

Oba góly padly v závěru poločasů. Ve 45. minutě po závaru po rohu Souček hlavou vrátil míč do malého vápna, kde ho z bezprostřední blízkosti prodloužil do sítě Zouma. Situaci zkoumal VAR kvůli podezření na hraní rukou domácího Thila Kehrera, ale gól byl potvrzen.

V neprospěch Bournemouthu rozhodlo video i krátce před koncem druhého poločasu. Centr Coufala, jenž krátce předtím přišel na trávník, srazil ve vápně rukou Jordan Zemura a Benrahma prvním gólem sezony stanovil z penalty konečné skóre.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme