West Ham nezvládl souboj o čtvrté místo proti Chelsea, podruhé v řadě dohrával v deseti

Fotbalisté West Hamu nezvládli v Premier League druhý zápas v řadě a prohráli s Chelsea v přímém souboji o čtvrté místo 0:1. Jediný gól utkání zařídil v závěru první půle útočník Timo Werner.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hráči West Hamu.

Zklamaní hráči West Hamu. | Foto: Alastair Grant | Zdroj: Reuters

West Ham letos i s dvěma českými hráči Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě překvapivě bojuje o účast v evropských pohárech a před zápasem s Chelsea držel páté místo právě za svým soupeřem, za kterým zaostával jen o skóre. 

Mourinho skončil na lavičce Tottenhamu. Doplatil na špatné výsledky v lize i evropských pohárech

Číst článek

Favorizovaná Chelsea měla v první půli herní převahu, velké šance si ale nevytvářela. Naopak to byli domácí, kteří se v 36. minutě dožadovali pokutového kopu, když střela z kopačky Tomáše Součka trefila jednoho z bránících hráčů Chelsea do ruky. Penalta se ale nepískala.

Pak ale zničehonic udeřili na druhé straně hosté. Chilwell si naběhl na přihrávku do křídla a přesným pasem našel před bránou Timo Wernera, který v pohodě poslal Chelsea do vedení. 

Po přestávce mohli hosté zvýšit, Mountovu střelu ale skvěle vyrazil brankář Fabianski a následnou dorážku namířil Werner vedle. Pak mohl srovnat Lingard, jeho technický pokus ale mířil těsně mimo tři tyče.

Potom se ještě dvakrát musel blýsknout brankář West Hamu Fabianski, když vyrážel pokusy Wernera a Mounta. 

Všechny naděje na vyrovnání vzal West Hamu deset minut před koncem hlavní rozhodčí, který po poradě se systémem VAR udělil červenou kartu Balbuenovi. V deseti už se domácí k závěrečnému tlaku nedostali, a tak doma podlehli Chelsea 0:1.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Liverpool - Newcastle 1:1 (3. Salah - 90.+5 Willock), West Ham United - Chelsea 0:1 (43. Werner), 21:00 Sheffield United - Brighton.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme