Souček hrdinou West Hamu. Český záložník v nastavení rozhodl zápas s Fulhamem

Tomáš Souček vstřelil první gól v letošní sezoně Premier League. V 8. kole zařídil West Hamu trefou v nastavení vítězství nad Fulhamem 1:0. Celý zápas v dresu vítězů odehrál na postu pravého obránce i Vladimír Coufal.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 7:04 8. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček střílí gól do sítě Fulhamu.

Tomáš Souček střílí gól do sítě Fulhamu. | Foto: John Walton | Zdroj: Reuters

West Ham začal velkým náporem, Fulham ale v úvodu zápasu podržel skvělými zákroky brankář Alphonse Areola. Při hlavičce Sébastiena Hallera mu navíc pomohlo břevno.

‚Chraňme hráče, ne týmy.‘ V Premier League roste počet zraněných, trenéři chtějí znovu pět střídání

Číst článek

Jen břevno trefil po změně stran z přímého kopu i Aaron Cresswell, a tak si Kladiváři museli počkat na vítězný zásah až do nastaveného času.

Součkova trefa

V něm našel střídající Said Benrahma na penaltovém puntíku Součka a český reprezentant poslal míč technickou střelou k tyči. Bývalý kapitán pražské Slavie vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League a první v sezoně.

Gól Tomáše Součka:

V závěru nastavení dostal Fulham po faulu na Toma Cairneyho šanci vyrovnat z pokutového kopu. Míč si vzal Ademola Lookman a pokusil se zakončit "dloubáčkem" do středu branky, jeho střele ale chyběla razance a gólman Lukasz Fabiaňski se pro míč stačil vrátit.

West Ham vyhrál po třech zápasech a posunul se na 11. místo. Nováček soutěže Fulham bodově nenavázal na minulé premiérové vítězství proti West Bromwichi a zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Chelsea porazila Sheffield

Everton vstoupil do utkání s Manchesterem United lépe a v 19. minutě se ujal po Bernardově střele na přední tyč vedení. Fernandes ale ještě do poločasu skóre otočil, když se nejprve prosadil hlavou a v 32. minutě propadl jeho centr do vápna až za záda gólmana Jordana Pickforda. Portugalský záložník dal v 21. zápase v Premier League 13. gól, lepší bilanci měli v dresu United pouze Ruud van Nistelrooij (16) a Zlatan Ibrahimovic (14).

V nastavení pojistil výhru hostů po Fernandesově asistenci svým prvním gólem po letním příchodu do klubu útočník Edinson Cavani. Rudí ďáblové tak částečně napravili poslední porážky s Arsenalem a v Lize mistrů na půdě Basaksehiru, přesto zůstávají v druhé polovině tabulky. Everton v úvodu sezony soutěž vedl, po třetí porážce v řadě ale může po odehrání kompletního kola vypadnout mimo pohárové příčky.

Sheffield na Stamford Bridge vedl po efektní patičce Davida McGoldricka, který dal tři ze svých čtyř gólů v Premier League právě do sítě Chelsea. Gólman Mendy inkasoval po šesti vychytaných čistých kontech ve všech soutěžích.

"Blues" přesto ještě do poločasu utkání otočili zásluhou branek Tammyho Abrahama a Bena Chilwella. V závěru přidal svou první trefu po letním přestupu z Paris Saint Germain stoper Thiago Silva a skóre uzavřel Timo Werner.

Chelsea se v neúplné tabulce posunula na třetí příčku o bod za vedoucí duo Southampton, Liverpool. Sheffield zůstává poslední. Z osmi zápasů získal pouze jeden bod, čímž vyrovnal historicky nejhorší vstup do soutěže.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Everton - Manchester United 1:3 (19. Bernard - 25. a 32. Fernandes, 90.+5 Cavani), Crystal Palace - Leeds 4:1 (12. Dann, 22. Eze, 42. vlastní Costa, 70. Ayew - 27. Bamford), Chelsea - Sheffield United 4:1 (23. Abraham, 34. Chilwell, 77. Silva, 80. Werner - 9. McGoldrick), West Ham United - Fulham 1:0 (90.+1 Souček).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme