West Ham porazil Aston Villu, ukrajinský útočník Jarmolenko se po vstřelném gólu rozbrečel

Anglický West Ham se nadále drží v bojích o evropské poháry, ve 29. kole anglické Premier League na domácím hřišti porazil Aston Villu 2:1. Za „Kladiváře“ odehrál celý zápas český záložník Tomáš Souček, Alex Král strávil celých devadesát minut na lavičce a Vladimír Coufal zůstal kvůli zranění mimo nominaci. Návrat do sestavy oslavil gólem ukrajinský útočník Andrij Jarmolenko, během oslav ho pak přemohly emoce.

Video Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrije Jarmolenka přemohly po vstřeleném gólu emoce

Andrije Jarmolenka přemohly po vstřeleném gólu emoce | Foto: Ed Sykes | Zdroj: Reuters

Fanoušci na Olympijském stadionu dlouho žádný gól neviděli. Domácím navíc ze hřiště kvůli zraněním odešly dvě opory - útočník Michael Antonio a obránce Aaron Cresswell. Do hry se tak dostal dvaatřicetiletý Ukrajinec Andrij Jarmolenko, který vzhledem k situaci ve své vlasti chyběl poslední čtyři zápasy v týmu. 

Fenomenální Ronaldo rozhodl hattrickem utkání s Tottenhamem a přiblížil se Bicanovu rekordu

Číst článek

Jeho návrat ale nemohl dopadnout lépe. V 70. minutě si zpracoval nízký centr a druhým dotekem rychle poslal balon do sítě Aston Villy. Krásná branka, důležitý moment pro celý klub a výbuch radosti zaplněného stadionu. V kontextu s událostmi poslední doby není divu, že Jarmolenka přemohly při oslavách emoce.

V objetí spoluhráčů poklekl a propukl v pláč. Po zápase o tomto momentu promluvil v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Je těžké se poslední dobou soustředit na fotbal, protože v mé zemi každý den umírají lidé. Proto to pro mě bylo tolik emotivní. Nevím co říct, možná jen že děkuji svým spoluhráčům a fanouškům, kteří mě i mou zemi podporují. Děkuji všem Britům, cítíme vaší podporu,“ řekl Jarmolenko.

Gól Jarmolenka a jeho emotivní oslava

Druhý gól West Hamu přidal Pablo Fornals a přestože hosté ještě zápas zdramatizovali brankou Jacoba Ramseyho, Londýňané výsledek 2:1 udrželi. Souček a spol. tak zůstávají na šestém místě, na čtvrtý Arsenal ztrácí tři body. „Kanonýři“ mají ale ještě tři zápasy k dobru.

Výsledky Premier League

Chelsea - Newcastle 1:0 (89. Havertz), Everton - Wolverhampton 0:1 (49. Coady), Leeds - Norwich 2:1 (14. Rodrigo, 90.+4 Gelhardt - 90.+1 McLean), Southampton - Watford 1:2 (45. Elyounoussi - 14. a 34. Cucho), West Ham United - Aston Villa 2:1 (70. Jarmolenko, 82. Fornals - 90. Ramsey), Arsenal - Leicester 2:0 (11. Partey, 59. Lacazette z pen.).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme