Vicemistr světa Mandžukič skončil v italském Juventusu. Hrát bude nově v Kataru za Duhajl

Chorvatský fotbalista Mario Mandžukič skončil v Juventusu a bude hrát za vedoucí celek katarské ligy Duhajl. Třiatřicetiletý vicemistr světa odešel z týmu italských šampionů zadarmo. Dohodl se na ukončení smlouvy, která mu po letošním prodloužení měla vypršet v červnu 2021.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mario Mandžukič při finále mistrovství světa proti Francii

Na podzim se spekulovalo o možném Mandžukičově odchodu do AC Milán nebo Manchesteru United. | Zdroj: Reuters

Mandžukič strávil v Itálii čtyři a půl roku. Za Juventus v soutěžních zápasech nastřílel 44 branek, čtyřikrát s ním vyhrál ligu a třikrát národní pohár. Předtím hrál za Dinamo Záhřeb, Wolfsburg, Bayern Mnichov a Atlético Madrid, s Bayernem v roce 2013 ovládl i Ligu mistrů.

V konkurenci Cristiana Ronalda a argentinských útočníků Paula Dybaly a Gonzala Higuaína však v poslední době v turínském klubu nedostával od trenéra Maurizia Sarriho prostor. Na podzim se proto spekulovalo o jeho odchodu do AC Milán nebo Manchesteru United.

Nakonec devětaosmdesátinásobný chorvatský reprezentant zvolil odchod do Kataru. Podle médií se Duhajlu upsal na dva a půl roku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme