Mladý záložník Samek míří do italské Serie A. Ze Slavie ho koupil nováček ligy z Lecce

Talentovaný fotbalista Daniel Samek přestoupil z pražské Slavie do Lecce. Osmnáctiletý záložník a mládežnický reprezentant podepsal s nováčkem italské ligy pětiletou smlouvu. Oba kluby o transferu informovaly na svých internetových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Lecce Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Samek

Daniel Samek | Foto: Pavel Mazáč | Zdroj: CNC / Profimedia

Samek přestoupil do Slavie v létě 2018 z Hradce Králové. V 17 letech se dostal do A-týmu Pražanů a vloni v květnu debutoval v lize. V minulé sezoně začal pravidelně nastupovat a v podzimní sezoně si v nejvyšší soutěži připsal tři branky. Na jaře ho na chvíli přibrzdilo zranění a do základní sestavy už nepatřil.

V létě se v nabité konkurenci nedostal do kádru pro nový ročník. Původně měl odejít na hostování do Mladé Boleslavi, za kterou dokonce odehrál dvě přípravná utkání, ale nakonec si vyzkouší první zahraniční angažmá v kariéře.

„Itálie je pro mě velká výzva. O jejich zájmu jsem věděl už od konce sezony, ale upřímně jsem nevěřil, že by se to mohlo zrealizovat. Jednání ale byla poslední týden velmi intenzivní a nakonec vše dobře dopadlo,“ uvedl pro slávistický web Samek.

„Úplně si asi neuvědomuji, že ve Slavii na delší dobu končím. Ale doufám, že se sem budu vracet a třeba tu jednou mohu ukončit kariéru,“ dodal.

Lecce v minulém ročníku ovládlo druhou italskou ligu a po dvou sezonách se vrátilo se Serie A. Tamní nejvyšší soutěž hrají z Čechů další dva bývalí slávisté. Dres Verony obléká záložník Antonín Barák a v Turíně působí další reprezentant, obránce David Zima. Italská liga začne 13. srpna a Lecce na úvod přivítá vicemistra Inter Milán.

„Se Zimičem jsem se bavil hlavně o tom, jak to v Itálii chodí, jací jsou trenéři. David je sice v jiném týmu, ale myslím, že to bude podobné,“ uvedl Samek s odkazem na Davida Zimu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme