Střelec Kliment opět odchází do zahraničí, v Krakově podepsal tříletou smlouvu

Bývalý fotbalový reprezentant Jan Kliment přestoupil po úspěšné sezoně ve Slovácku do Wisly Krakov. S polským klubem podepsal smlouvu na tři roky. Wisla to oznámila na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Krakov (Polsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kliment v dresu Slovácka

Jan Kliment v dresu Slovácka | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Sedmadvacetiletý útočník dal v uplynulém ligovém ročníku deset gólů a byl nejlepším střelcem Slovácka, kterému pomohl ke čtvrtému místu a historickému postupu do evropských pohárů. V klubu z Uherského Hradiště strávil pětinásobný reprezentant jeden a půl roku.

Fotbalová Sparta posiluje zadní řady, letenskému klubu se upsal dánský obránce Höjer

Číst článek

Předtím působil čtyři a půl roku v zahraničí. Po domácím ME jednadvacítek v roce 2015, kde se s třemi góly stal nejlepším střelcem, přestoupil z Jihlavy do Stuttgartu. V bundesligovém celku se ale neprosadil a odešel na hostování do Bröndby. V Kodani ožil a dostal se i do seniorské reprezentace, ale pak si vážně poranil koleno a musel se podrobit dvěma operacím. Po návratu do Stuttgartu sice s klubem prodloužil o rok smlouvu, ale působil už jen v rezervním týmu.

Po skončení smlouvy ve Slovácku si vyzkouší další zahraniční angažmá ve Wisle, která má za sebou nevydařenou sezonu. V šestnáctičlenné polské lize skončil čtrnáctinásobný šampion na 13. místě. Od loňska působí v týmu bývalý slávistický obránce Michal Frydrych. Kapitánem a prezidentem Wisly je někdejší polský reprezentant Jakub Blaszczykowski. Bývalý záložník Borussie Dortmund mateřský klub loni koupil, aby ho zachránil před bankrotem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme