Fotbalový vicemistr posiluje, Plzeň doplní záložník Ba Loua z Karviné

Fotbalisty Plzně posílil Adriel D'Avila Ba Loua, který přestoupil do Viktorie z Karviné. Čtyřiadvacetiletý křídelní záložník z Pobřeží slonoviny podepsal se Západočechy smlouvu na tři roky. Druhý tým uplynulé sezony první ligy o tom informoval na svém webu. Přestupovou částku kluby nechtěly zveřejnit.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adriel D Avila Ba Loua v dresu Karviné.

Adriel D Avila Ba Loua v dresu Karviné. | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Ba Loua hraje českou ligu od předloňského roku, kdy přišel do Karviné. V uplynulé sezoně mu patřilo s deseti gólovými přihrávkami druhé místo v tabulce asistencí na slávistou Nicolaem Stanciuem. V české nejvyšší soutěži zatím Ba Loua odehrál 52 zápasů a vstřelil tři branky.

Sparta do přípravného zápasu raději nenastoupí. Klub tak reaguje na epidemiologickou situaci

Číst článek

„Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařil jeho přestup uzavřít a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala. Mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu,“ dodal Ba Loua, který je odchovancem abidžanského klubu ASEC Mimosas podobně jako jeho slavnější krajané Salomon Kalou, Yaya Touré či Gervinho.

V úterý podobně jako všichni hráči Západočechů absolvoval test na koronavirus a ve čtvrtek se zapojí do tréninku Viktorie. V týmu Karviné se na začátku července objevilo několik pozitivních testů na nemoc covid-19, všichni nakažení už jsou ale v pořádku. Ba Loua se Slezany nedohrál nadstavbovou skupinu o záchranu, která byla kvůli výskytu koronaviru v mužstvu Opavy předčasně ukončena. Identitu nakažených kluby, vedení soutěže ani hygiena nezveřejňují.

Viktorii posílí 24letý záložník Adriel D'Avila Ba Loua! 🇨🇮 Vítej v Plzni ❤️💙

ČLÁNEK ➡️ fcviktoria.cz/clanek.asp?id=…

#fcvp #BLAD77

11:59 – 29. 07. 2020

13 118

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme