Gebre Selassie se po devíti letech vrací do Liberce, se Slovanem podepsal roční smlouvu

Bývalý fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie se po devíti letech v německých Brémách vrátil do Liberce. Čtyřiatřicetiletý bek se Slovanem podle klubového webu podepsal roční smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gebre Selassie s předstihem avizoval, že po minulé sezoně, ve které Brémy po 31 letech sestoupily z bundesligy, ve Werderu po vypršení smlouvy z rodinných důvodů skončí a vrátí se do Česka. Přestože se spekulovalo také o jiných klubech, podle očekávání se domluvil s Libercem, kde působil v letech 2008 až 2012 a ve svém posledním ročníku pomohl Severočechům k mistrovskému titulu.

Posila na evropské poháry. Brankář Nguyen odešel z Liberce do Slovácka na hostování s opcí

Číst článek

„Smlouva byla zatím uzavřena na rok s tím, že pak se dohodneme, zdali bude Theo pokračovat jako hráč, nebo se zapojí do manažerských či trenérských činností v klubu,“ uvedl sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal.

„Osobně přeji Theovi, ať mu hráčská kariéra vydrží ještě dlouho a dělá stále hodně radosti všem našim fanouškům,“ doplnil funkcionář.

Gebre Selassie s fotbalem začínal ve Velkém Meziříčí, působil také v Jihlavě a pražské Slavii, s níž získal dva tituly. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 108 utkání, vstřelil osm gólů a přidal devět asistencí. Pravý bek či záložník za reprezentaci v letech 2011-2019 odehrál 54 zápasů a dal tři branky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme