Poslední týden přestupového období slibuje drama, změnit dres může Ronaldo, Mbappé či Kane

Přestupové okno se ve většině fotbalových lig 31. srpna zavírá a během posledního týdne by se mohlo uskutečnit několik obřích přestupů. Změnit dres by mohli nejlepší hráči světa - Cristiano Ronaldo chce údajně opustit Juventus, Real Madrid má jednat s Paris-Saint Germain o Kylianu Mbappém a situace není jasná ani kolem Harryho Kanea. Fanoušci přestupových ság se tak mají rozhodně na co těšit.

Tento článek je více než rok starý.

Turín (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo | Foto: PEDRO NUNES | Zdroj: Reuters

Po létě 2020, kdy fotbalové kluby kvůli následkům epidemie nemoci covid-19 převážně šetřily, se letos fanoušci dočkali přestupového období, na které dlouho nezapomenou. Za astronomické ceny přestoupili Romelu Lukaku, Jack Grealish či Jadon Sancho, největší povyk však vyvolalo PSG a jejich angažování Lionela Messiho. 

Lukaku svým prvním gólem za Chelsea sestřelil Arsenal, Manchester United má díky remíze rekord

Číst článek

Případ Ronaldo

A přestoupit by mohl Messiho velký rival, šestatřicetiletý Cristiano Ronaldo, o jehož stěhování se začalo mluvit už na jaře. Portugalci končí za rok lukrativní smlouva v italském Juventusu a o jejím prodloužení italský klub nejevil zájem.

Do Turína Ronaldo přišel v roce 2018 za 122 milionů eur a ačkoliv dovedl tým dvakrát k ligovému titulu, vedení Staré dámy ho z Realu Madrid kupovalo především kvůli záruce úspěchů na evropské scéně. Ty se ale nedostavily.

Média spekulovala o návratu do Realu, to však Ronaldo popřel. „Můj příběh v Realu Madrid byl napsán. Je zaznamenán slovy, trofejemi a rekordy. Moje jméno bylo spojováno i s kluby z jiných lig, ačkoliv by se média snažila zjistit pravdu. Soustředím se jen na svou práci a připravuji se na další výzvy,“ napsal na instagramu.

O to větší překvapení bylo, když věhlasný novinář Fabrizio Romano v neděli oznámil, že Ronaldo chce do konce přestupového období z Turína odejít. Portugalec tak (podle Romana z vlastní iniciativy) začal úvodní zápas Serie A proti Udinese jen na lavičce. Juventus však za nejlepšího střelce loňské sezony prý zatím nezaznamenal žádnou nabídku.

Cristiano Ronaldo will be on the bench for Udinese-Juventus. Official. 🚨🇵🇹 #Ronaldo

He’s NOT starting - it was a precise request from Cristiano because he hopes to find a solution on the market in the next days.

But Juventus have received NO official bids yet for Cristiano.

17:33 – 22. 08. 2021

8958 79126

Pravdou zůstává, že dohodnout během jednoho týdne přestup Ronalda nebude pro žádný klub jednoduché. To vyplývá i ze slov viceprezidenta Juventusu Pavla Nedvěda. „Nehledejme senzace tam, kde žádné nejsou. Cristiano stoprocentně zůstává v Turíně,“ řekl pro DAZN. 

Mbappého sen

Podobně jako Ronaldo, Kylian Mbappé načal v Paris Saint-Germain poslední rok svého kontraktu, tudíž by jako jeden z nejcennějších hráčů světového fotbalu mohl v roce 2022 opustit klub zadarmo.

Dvaadvacetiletý Francouz je už několik let spojován s Realem Madrid. „Je to jeho rozhodnutí. Ale vím, že vždy říkal, že hrát za Real je jeho sen," říkal před rokem tehdejší trenér Bílého baletu Zinedine Zidane. Podle deníku Marca nabral tento přestup v posledních týdnech reláné obrysy, PSG údajně začalo se španělským gigantem o odstupném za Mbappého jednat. 

V Anglii mezitím stále rezonuje jméno Harryho Kanea, který vedení Tottenhamu požádal o přestup do Manchesteru City. Londýnský klub však zatím na nabídky z Manchesteru neslyšel a Kane se o víkendu dokonce objevil na hřišti v zápase proti Wolverhamptonu. Narozdíl od Ronalda a Mbappého má v Tottenhamu dlouhodobý kontrakt.

Manchester City se za Kanea chystá nabídnout 150 milionů euro

I další zajímavé obchody se rýsují v anglické Premier League. Chelsea chce podle The Telegraph do konce srpna dotáhnout duo Saúl Ñíguez z Atlética Madrid a Jules Koundé ze Sevilly. Z kádru „The Blues“ je naopak na odchodu Kourt Zouma, který by se mohl stát novým spoluhráčem Tomáše Součka a Vladimíra Coufala ve West Hamu, přestup však brzdí vysoké platové požadavky francouzského obránce.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme