Úspěšná sázka na Liberec? Trpišovský přivedl ze Slovanu už devět hráčů, zatím se to vyplácí

Jan Kuchta, Ondřej Karafiát, Tomáš Malinský a Michal Beran. To jsou čtyři hráči, kteří po konci sezony posílili mistrovskou Slavii. Všichni zamířili do Edenu z Liberce a rozšířili už tak početnou skupinu bývalých opor Slovanu v kádru Slavie. Jak se dosud dařilo fotbalistům, které si trenér Jindřich Trpišovský a sportovní ředitel Jan Nezmar přivedli do Prahy ze svého bývalého působiště?

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský. | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

Trpišovský s Nezmarem přišli do Slavie na samém konci roku 2017 jako úspěšná dvojice z Liberce. Od té doby si ze Slovanu přivedli do Prahy hned devět hráčů – Ondřeje Kúdelu, Ondřeje Koláře, Vladimíra Coufala, Petra Ševčíka, Oscara Dorleyho a čerstvě také Tomáše Malinského, Jana Kuchtu, Michala Berana a Ondřeje Karafiáta.

Navíc David Hovorka a Lukáš Pokorný přišli sice z Jablonce, respektive z Montpellier, nicméně v minulosti už pod Trpišovským v Liberci hráli. 

Ondřej Kúdela:

Kúdela patřil k prvním posilám, které si Trpišovský s Nezmarem přivedli hned zkraje svého působení v Edenu. Příchod tehdy jednatřicetiletého defenzivního univerzála budil u některých fanoušků sešívaných otazníky, odchovanec Slovácka se ale postupně vypracoval v jeden ze základních kamenů týmu. 

Se Slavií zatím získal dva tituly, dva domácí poháry, podílel se na tažení do čtvrtfinále Evropské ligy i solidním vystoupení Pražanů v Lize mistrů. Loni také debutoval v seniorské reprezentaci v zápase proti Brazílii.

V Lize mistrů Kúdela obstál i proti hráčům, jako je útočník Interu Romelu Lukaku. | Foto: Maurizio Borsari/AFLO | Zdroj: Reuters

Ondřej Kolář:

I gólman Kolář přestoupil do Slavie hned na začátku roku 2018. Trpišovský si ho přivedl mimo jiné kvůli dobré hře nohama, která je pro jeho herní styl důležitá. Kolář se okamžitě stal brankářskou jedničkou, jenže zprvu se mu tolik nedařilo. I během úspěšné sezony 2018/19 byl podle některých jedinou slabinou slávistické sestavy.

To se ale změnilo. V uplynulé sezoně Kolář dirigoval rekordní obranu, celkem inkasoval v 31 zápasech jen 10 gólů a zářil také na podzim v Lize mistrů. Objevil se i v reprezentaci a zájem o něj projevilo třeba francouzské Nice.

Kolář zazářil třeba při remíze 0:0 na stadionu Barcelony:

Vladimír Coufal:

Pravý bek Coufal do Slavie přišel v létě 2018 a hned se stal stálicí základní sestavy. Za sešívané odehrál za dva roky 81 zápasů, byl u všeho, co Slavia od té doby vyhrála. Další povedený příchod ze severu Čech.

Petr Ševčík:

Ševčík se odešel do Prahy v polovině sezony 2018/19. Do základní sestavy se propracovával postupně, už během jara se ale blýskl dvěma góly na Stamford Bridge proti Chelsea. V uplynulé sezoně už patřil k hlavním oporám Slavie, v lize si připsal sedm asistencí a šest gólů – tím posledním rozhodl utkání proti Plzni, po kterém jeho tým slavil titul.

Oscar Dorley:

Liberijský záložník Oscar Dorley zaujal v dresu Liberce, kam se dostal až v době, kdy už byli Trpišovský s Nezmarem ve Slavii. V létě 2019 si ho vyhlédla Slavia, ale podzim ještě strávil na hostování pod Ještědem. Na jaře pak v sešívaném moc příležitostí nedostal, odehrál zatím šest zápasů.

Liberecká stopa v Trpišovského Slavii

Hráči, kteří od prosince 2017 přišli do Slavie z Liberce:
Ondřej Kúdela, Ondřej Kolář, Vladimír Coufal, Petr Ševčík, Oscar Dorley, Tomáš Malinský, Jan Kuchta, Michal Beran, Ondřej Karafiát (odešel z Liberce jako volný hráč)

Hráči, kteří před příchodem do Slavie působili v Liberci pod Trpišovským:
David Hovorka, Lukáš Pokorný

Hráči současného kádru Slavie, kteří od prosince 2017 hostovali v Liberci:
Petar Musa, Jan Sýkora, Alexandru Baluta, Jakub Hromada, Jan Matoušek, Jakub Jugas, Daniel Kosek

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme