Reprezentační brankář Vaclík mění dres, z Basileje přestupuje do Sevilly

Tomáš Vaclík si zahraje španělskou La Ligu. Devětadvacetiletý brankář po čtyřech letech ve švýcarské Basileji přestoupil do Sevilly, kde podepsal tříletý kontrakt. Sevilla to oznámila na klubovém webu.

Sevilla Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík v zápase proti Manchesteru

Tomáš Vaclík v zápase proti Manchesteru | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Vaclík je podle webových stránek Sevilly ve Španělsku, kde podstupuje zdravotní prohlídku. Pokud se nestane nic neočekávaného, upíše se v příštích hodinách sedmému celku minulého ročníku La Ligy na tři sezony.

Vaclík byl v Basileji od léta 2014 a smlouvu tam měl ještě na tři roky. Patřil k hlavním oporám týmu a opakovaně byl vyhlášen nejlepším gólmanem švýcarské ligy, kterou s klubem třikrát vyhrál. Jeden triumf si připsal v domácím poháru. Celkem za Basilej odchytal 169 soutěžních utkání.

Předtím rodák z Ostravy působil ve Vítkovicích, na Žižkově a ve Spartě Praha a v české lize má na kontě 87 startů. Za reprezentační A-tým dosud odchytal 20 utkání.

Vaclík se stane třetí letní posilou Sevilly. Český reprezentant doplní v novém angažmá brankářskou dvojici Sergia Rica a Davida Soriu, o které je však zájem a mohli by z Andalusie odejít.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme