Zalézt do vápna a bránit? Neexistuje. Csaplárova Příbram unikla z 'Csaplárovy pasti' a míří do ligy

Příbramští fotbalisté vyhráli nad Hradcem Králové a výrazně se jim přiblížil návrat do nejvyšší ligy. Právě před Východočechy totiž mají v tabulce osmibodový náskok a to i díky tomu, že se vyhnuli tak zvané „Csaplárově pasti“.

Příbram Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Csaplár

Josef Csaplár | Zdroj: http://www.fkpribram.cz/

„Mluvíte s hráči, hodnotíte první poločas a striktně řeknete, jak hrajete druhou půli. A hlavně pro všechny řeknete, že musí hrát aktivně. Jestli si někdo myslí, že zalezete do vápna a ubráníte to, tak to neexistuje. Padne i něco vulgárního, ale musíme hrát pohár aktivně,“ líčil Radiožurnálu Josef Csaplár, jak s hráči mluví při poločasovém vedení 2:0.

Vůbec to nebolelo, moje příjmení konečně dává smysl, směje se gólman Zlámal po zničení branky

Číst článek

Právě trenér Příbrami se stal symbolem takzvané „Csaplárovy pasti“. Sám totiž roky opakuje, že z psychologického hlediska je vedení 2:0 o poločase tím nejhorším možným, protože se tým zklidní, poleví a soupeř naopak získá dojem, že už nemá v podstatě co ztratit.

A zrovna Csaplárem vedená Příbram měla o poločase dvougólový náskok po trefách Jana Matouška. „Říkal, že se na to nesmíme vybodnout. Máme hrát svojí hru a nepodcenit to,“ vysvětloval střelec obou gólů, co kouč o poločase říkal.

„My jsme tým, který chce hrát pořád vysoko. Viděl jsem druhá poločas a mohli jsme dát tři góly. Třeba šance Ayonga nebo Filip Hlúpik šel sám na brankáře. Hradec jsme nepustili do tlaku, kromě pár minut, kdy míč nakopávali, ale to si tlak udělá každý,“ přemýšlí 55letý kouč.

Opravdu hrál druhý se třetím?

Poločasové vedení vydrželo Příbrami až do konce a díky tomu už může trochu přemýšlet o návratu do nejvyšší ligy. Ale ani v tomhle nechce Josef Csaplár přecenit průběžné pořadí tabulky.

„Tabulku neřeším. Byl jsem překvapený, když řekli, že hraje druhý se třetím. Vím, že jsme druzí, ale nevěděl jsem, že Hradec je za námi. Koncentruju se na následující zápas a počty mě nezajímají.

Po 22. kole druhé nejvyšší soutěže má Příbram na druhém místě osmibodový náskok na třetí Hradec. Z posledních osmi zápasů odehraje pět na hřišti soupeře.

Martin Charvát, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme