Matoušek dal gól Plzni a na dálku pomohl Slavii. ‚Je to důležitý bod,‘ říká host z Vršovic

V sestavě ho fotbalisté Slavie nepotřebují, i tak je ale Jan Matoušek přiblížil k titulu. Na hostování v rodné Příbrami totiž zařídil remízu 1:1 s Plzní, která je jediným konkurentem Pražanů v boji o mistrovský pohár.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jan Matoušek

Fotbalista Jan Matoušek | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Kdyby střílel góly v Edenu, oslavovali by je fanoušci určitě hlasitěji, jenže teď je Jan Matoušek rád, že může sbírat minuty a branky aspoň v Příbrami, a když to zároveň pomůže i Slavii, tím lépe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Matoušek dal gól Plzni a na dálku pomohl Slavii. ‚Je to důležitý bod,‘ říká host z Vršovic

„Sebrali jsme body Plzni, pomohli jsme tím i Slavii. Hlavně jsme ale pomohli sobě. Myslím si, že je to pro nás hodně důležitý bod,“ řekl Matoušek pro Radiožurnál.

Dvacetiletý ofenzivní fotbalista prožívá boj na obou pólech tabulky. V kopačkách se snaží zachránit svou mateřskou Příbram, v civilu drží pěsti Slavii, které patří a ve které chce v létě znovu zabojovat o místo.

„Snažím se jezdit téměř na každý domácí zápas a přeju si, aby co nejrychleji získali titul.“

To si sešívaní zkomplikovali porážkou ve Zlíně. „O to je to, že jsme dokázali sebrat body Plzni, ještě cennější. Kdybychom neremizovali, je to asi o dva body…“

Takhle vede šest zápasů před koncem ligy Slavia před Plzní stále aspoň o čtyři body a Janu Matouškovi už určitě naskakují na telefonu děkovné smsky.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme