Věřím, že nás to nakopne, říká po výhře nad Nigérií záložník Hušbauer

Čeští fotbalisté ukončili jedno ne úplně úspěšné období vítězstvím. Účastníka mistrovství světa Nigérii porazili 1:0. Pro národní tým to byl poslední zápas sezony. A jednou z důležitých věcí bylo napravit na rakouském soustředění dojem po vysoké porážce s Austrálií, jak říká v rozhovoru pro Radiožurnál i záložník Josef Hušbauer.

Schwechat (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer během zápasu s Nigérií.

Josef Hušbauer během zápasu s Nigérií. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Po tom nepovedeném utkání s Austrálií jste teď Nigérii hlavně v prvním poločase přehrávali. V čem byla hlavní změna?
Asi v nasazení a v chuti dát gól a začít určitě lépe než s Austrálií. Myslím, že se nám to povedlo. Měli jsme tam hodně standardních situací, které byly i docela dobře zahrané. Měli jsme z nich hodně šancí. Škoda, že za stavu 1:0 nedal Patrick Schick gól na 2:0, myslím, že bychom si ho možná za první poločas zasloužili. Ve druhém už jsme spíš bránili v bloku a hráli jsme na brejky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím, že nás to nakopne, říká po výhře nad Nigérií záložník Hušbauer

Jak vás překvapilo, že jste v prvním poločase Nigérii přehrávali?
Věděli jsme, v čem je jejich síla a chtěli jsme hrát spíš zezadu, u sebe v bloku. Věděli jsme, že jsou silní dopředu a že si na ně musíme dávat pozor, takže překvapení jsme ani nebyli. Věděli jsme, v čem je jejich síla, a hráli jsme tak, abychom ji co nejlépe odrazili.


Jak důležitá byla tahle výhra na závěr sezony?
Každá výhra je dobrá, zvlášť potom, co jsme prohráli 0:4 s Austrálií. Pro nás je určitě hodně důležitá.

Dá se na ni navázat i v podzimní části, kdy začne Liga národů? Co si z toho vzít?
Vzít si hlavně to, že jsme vyhráli a to, jak jsme hráli první půli. Věřím, že nás to nakopne a že další zápasy, které nás čekají v září, budou v podobném duchu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme