Fotbalisté napravili debakl od Austrálie, Nigérii porazili 1:0

Čeští fotbalisté v posledním přípravném utkání před Ligou národů porazili Nigérii 1:0. Pro africký celek to byla generálka před blížícím se mistrovství světa, a tak nastoupil v plné sestavě. Svěřenci Karla Jarolíma tak díky gólu Tomáše Kalase napravili dojem po vysoké porážce 0:4 s Austrálií.

Tento článek je více než rok starý.

Schwechat (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté slaví Kalasovu branku proti Nigérii.

Čeští fotbalisté slaví Kalasovu branku proti Nigérii. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Češi začali sympaticky a dostali se hned do několika zajímavých situací, především po rohových kopech. V 25. minutě už se český tým dočkal zasloužené trefy. Součkovu hlavičku po rohovém kopu nigerijský brankář Francis Uzoho ještě dokázal vyrazit, na dorážku Tomáš Kalase už ale nedosáhl.

Fotbalisté chtějí proti Nigérii napravit debakl s Austrálií. ‚Musí hrát s většími emocemi,‘ řekl Jarolím

Číst článek

Největší šanci na odskočení do dvougólového vedení měl Patrick Schick, když se po Šuralově přihrávce dostal za záda stoperů, jenže tváří v tvář brankářovi selhal a poslal míč nad břevno. Pak se hra vyrovnala a zajímavé akce byly vidět na obou stranách, ale ani jeden tým do konce poločasu gól nedal.

Po hodině hry přerušil zápas hustý déšť, který vyhnal hráče pod střechu. Když se obě mužstva po chvíli na trávník vrátila, pohledných akcí ubylo, nicméně o něco lepším mužstvem byli Nigerijci.

I Češi ale dokázali zahrozit, po dalším dobře zahraném kopu se do zakončení tlačil Krmenčík, ale gólman Uzoho nepříjemnou situaci ustál. Krmenčík pak ještě pár minut před koncem mohl skórovat po Kopicově přihrávce do vápna, ale k míči se nedostal.

Češi nakonec uhájili vítězství 1:0 a alespoň částečně napravili dojem po výprasku 0:4 od Austrálie.

Přípravné fotbalové utkání ve Schwechatu (Rakousko):

ČR - Nigérie 1:0 (1:0)
Branka: 25. Kalas. Rozhodčí: Weinberger - Kolbitsch, Heidenreich (všichni Rak.). Bez ŽK. Diváci: 5000.

Sestavy:
ČR: Vaclík (46. Pavlenka) - Kalas, Suchý, Jugas - Coufal, Hušbauer (65. Trávník), Souček (65. Hořava), Barák, Jankto (79. Bořil) - Šural (84. Kopic), Schick (69. Krmenčík). Trenér: Jarolím.

Nigérie: Uzoho - Troost-Ekong, Balogun, Ogu - Shehu (46. Ebuehi), Ndidi, Mikel (80. Iheanacho), Iwobi, Idowu (69. Elderson) - Ighalo (69. Omeruo), Moses (79. Musa). Trenér: Rohr.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme