Příprava na novou sezonu vrcholí. Fotbalisté Jablonce i Plzně uspěli v generálce, pražská S remizovala

Mistrovství Evropy vyvrcholilo teprve nedávno, fanoušci však nebudou bez fotbalu příliš dlouho. V sobotu 24. července totiž začíná nová sezona české Fortuna ligy, na kterou se doteď týmy pečlivě připravovaly. Drtivou většinu přípravných zápasů mají fotbalisté prvoligových klubů za sebou, týká se to i kandidátů na nejvyšší příčky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha na tréninku

Fotbalisté Slavie Praha na tréninku | Zdroj: Profimedia

Nová sezona začne přesně 56 dnů po konci té předešlé. Týmům měsíční přípravu komplikoval návrat reprezentantů z fotbalového Eura, koronavirus či brzký start v evropských pohárech. Jak si v létě vedly nejlepší české kluby?

Opustí Slavii jedna z opor? O Stancia se podle médií zajímá turecký Galatasaray

Číst článek

Slavia Praha

Pražané nezažili optimální přípravu. Velká část kádru během kondičního soustředění reprezentovala na mistrovství Evropy, někteří cizinci se rovněž ze svých reprezentačních povinností vrátili pozdě. 

Před startem herního soustředění se navíc v týmu objevil hráč nakažený koronavirovou mutací delta, což znamenalo odklad odjezdu a ztrátu jednoho přípravného zápasu. „Problémů bylo hodně, půlka kádru byla pryč, nemohli jsme odject na soustředění... Určitě to byla nejhorší přípava, jakou za sebou mám," okomentoval situaci trenér Jindřich Trpišovský.

Generálku (a jediný přípravný zápas) si tak červenobílí odbyli s polskými Gliwicemi. Bez několika hráčů základní sestavy dokázali proti šestému týmu loňské sezony polské ligy jen remizovat 1:1, když se z dálky trefil Nicolae Stanciu. 

Sparta Praha

Spartě sházel v přípravě na novou sezonu stoper národního týmu Ondřej Čelůstka, který si z Eura přivezl zranění, naopak loňský král střelců Adam Hložek se po rychlé dovolené ihned zapojil.

Svěřenci Pavla Vrby sehráli hned několik přípravných utkání, kde se mohly ukázat nové posily Jakub Pešek a Casper Hojer. Po vleklém zranění si své odehrál i obránce Filip Panák. „Potkáváme soupeře, kteří už jsou na úrovni evropských mužstev,“ pochvaloval si Pavel Vrba v rozhovoru pro iSport.cz přípravu v Rakousku.

🏁 Letní soustředění v Bad Kleinkirchheimu je u konce!

💙💛❤️ Před námi sezona 2021/2022! #acsparta

18:08 – 12. 07. 2021

1 219

Sparta nasázela čtyři góly místnímu Spitallu i ruské Tule, následovala prohra 2:3 s Wolfsbergerem a v generálce urvala remízu s Dynamem Moskva. Nová sezona začne Spartě již v úterý 20. července, kdy se předkole Ligy Mistrů představí na hřiští Rapidu Vídeň.

Viktoria Plzeň

Plzeň nastoupí do nové sezony v dobré náladě, v přípravě totiž ani jednou neprohrála. S rumunským Sepsi remizovala a následně si dvakrát poradila s ruskými soupeři - 2:0 s Ufou a 1:0 s Tulou. 

Přestupy ve fotbalové lize: Kovařík po 8 a půl letech opustil Plzeň, Baník angažoval duo z Mladé Boleslavi

Číst článek

Západočechům pomohl i nováček Jhon Mosquera nebo kapitán Jakub Brabec, který se stihl na poslední dva zápasy vrátit z Eura. V obou pomohl týmu k nule, navíc se i gólově prosadil.

Plzeň čeká před kvalifikací do Konferenční ligy s Dynamem Brest ještě utkání s druholigovým Táborskem. 

Jablonec

Svěřenci Petra Rady ladili formu na soustředění v Itálii. Usídlili se ve stejném rezortu jako česká reprezentace před Eurem. Ještě předtím si zahráli proti českým soupeřům nebo proti německému Dynamu Drážďany (1:3).

Na hřiště proti Baníku Ostrava však vyběhnou s výborným výsledkem v nohách, v generálce se jim podařilo porazit Dynamo Moskva 2:0.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme