Po třech letech v českém fotbalu dal Alvir prémiový gól a pomohl týmu k výhře. Dvě šance ale neproměnil

Příbramský záložník Marko Alvir v českém fotbalu působí už téměř tři roky, ale až v sobotním duelu pátého kola první ligy s Českými Budějovicemi se dočkal premiérového gólu, kterým pomohl k domácí výhře 2:0. Podle řady šancí pětadvacetiletý Chorvat neměl daleko k hattricku, ale další možnosti mu sebral vydařenými zákroky brankář jihočeského nováčka Jindřich Staněk.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marko Alvir (zleva) a Pavel Novák z Českých Budějovic

Marko Alvir (zleva) a Pavel Novák z Českých Budějovic | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Alvir přišel do Slavie v prosinci 2016, ale do nabitého kádru z Edenu se i vinou zranění neprobojoval. Byl na hostování ve slovinském Domžale a minulou sezónu strávil převážně v juniorce Pražanů. V létě přišel hostovat na půl roku k Litavce, kde konečně začal sbírat první ligové starty. Při svém pátém zápase za Příbram ukončil i čekání na gól, i když proti Budějovicím jich mohl dát víc.

„Já to vím, šancí jsem sám měl dost, ale mám radost i z toho jednoho gólu. Více mě těší, že jsme vyhráli a to poměrně jednoznačně, měli jsme jen vstřelit více branek,“ řekl Alvir novinářům lámanou češtinou.

Středočeský tým dostal do vedení už v deváté minutě, jenže další dobré příležitosti v utkání zahodil. „Při té druhé mě míč špatně sednul, nebyla to střela podle plánu. A u následné hlavičky skvěle zasáhnul brankář Staněk, k odraženému míči jsem se už dostával špatně a vůbec ho netrefil,“ vrátil se ke dvěma velkým zahozeným možnostem.

Suverénní výkon Příbrami si vysvětluje tím, jak se tým trenéra Romana Nádvorníka zvedá v tréninku. „Opravdu je na každém tréninku vidět, jak se zlepšuje naše souhra a platí to také o mně. Každý dalším zápasem se mi zvedá sebevědomí a snad i těch gólů začnu dávat více. Zatím ale nechci moc svoje výkony vychvalovat, v české lize se teprve rozkoukávám. Ale budu rád, pokud bude pro mužstvo mít takový přínos pokaždé,“ konstatoval Alvir.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme