Nový rekord francouzské fotbalové ligy. Útočník PSG Mbappé vstřelil čtyři góly za 13 minut

Vycházející superstar světového fotbalu Kylian Mbappé se ve francouzské lize blýskl čtyřmi góly v rozpětí pouhých 13 minut. Pomohl tak Paris St. Germain k jasné výhře 5:0 nad Lyonem. PSG tak vyhrál i devátý zápas sezony a vytvořil nový rekord soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník PSG Kylian Mbappé slaví gól do sítě Lyonu.

Útočník PSG Kylian Mbappé slaví gól do sítě Lyonu. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletý Mbappé byl u všeho podstatného. V 8. minutě vybojoval penaltu, ze které otevřel skóre Neymar. Následně šel pařížský celek do deseti po ostrém faulu Kimpembeho. Ale ještě do poločasu opět srovnal síly Mbappé, na němž se vyfauloval Tousart.

Jsem moc rád, že budu moct nastoupit v Parku princů, říká o zápase s Paris St. Germain Tomáš Koubek

Číst článek

Druhá půle se změnila v Mbappého show. Mladý Francouz se nejprve trefil střelou, která se odrazila od obou tyčí, než skončila v brance. O pět minut později zužitkoval Marquinhosovu přihrávku před prázdnou branku a následně po úniku zkompletoval hattrick za osm minut. V roce 2005 dal ale rychlejší hattrick Matt Moussilou, a to už za pět minut v dresu Lille.

Mbappému nicméně druhý ligový hattrick kariéry nestačil a přidal ještě čtvrtý gól. Čtyřmi góly za 13 minut dal vzpomenout na mimořádný výkon Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov, který před třemi roky stihl v německé lize dokonce pět branek za devět minut.

V tomto kalendářním roce je Mbappé už třetím čtyřgólovým střelcem v Ligue 1. V březnu se to podařilo Alassaneovi Pléaovi z Nice, v lednu pak Mbappého spoluhráči Neymarovi. Nyní se Mbappé a Neymar dělí o vedení v tabulce střelců s osmi zásahy.

FULL TIME: Led by a four-goal @Kylian Mbappé, PSG thrash Lyon and become the first team to win their opening nine games in a @Ligue 1 English season!! 🔴🔵#PSGOL

22:59 – 07. 10. 2018

133 393

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme