Neuvěřitelný obrat Realu Madrid. V prodloužení porazil Manchester City 3:1 a jde do finále Ligy mistrů

Fotbalisté Realu Madrid dokázali v odvetě semifinále Ligy mistrů doma porazit Manchester City 3:1 a slaví postup do finále Ligy mistrů. Svěřenci Carla Ancelottiho prohrávali do 90. minuty, vyřazení ale dokázal odvrátit dvěma pozdními góly Rodrygo. Postupový gól vstřelil z penalty kanonýr Karim Benzema v prodloužení. Ve finále s Španělé utkají stejně jako v roce 2018 s Liverpoolem.

Sledovali jsme online Madrid (Aktualizováno: 23:46 4. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karim Benzema slaví branku do sítě Manchesteru City

Karim Benzema slaví branku do sítě Manchesteru City | Foto: Manu Fernandez | Zdroj: ČTK / AP

První zápas mezi oběma týmy, který Manchester City vyhrál 4:3, se dal právoplatně popsat jako reklama na fotbal. Do odvety už nastoupili City posilnění o tradiční opory obrany - Kylea Walkera a Joãa Cancela. I Real Madrid nastoupil kromě zraněného Davida Alaby v nejsilnější sestavě.

Španělé vlétli do zápasu s jasným cílem co nejdříve smazat jednogólové manko. Už v úvodních minutách našel centr Daniho Carvajala hlavu kanonýra Karima Benzemy, kterému se ale výjimečně zakončení nepodařilo.

První střelu na bránu tak obstarali Citizens. Kevin de Bruyne dloubnul míč do pokutového území a Bernarda Silvu musel vychytat Thibaut Courtois. Následně se hra rozkouskovala, oba týmy se nedokázaly překvapit. 

Góly přišly v druhé půli

Hned po návratu z šaten mohlo být na Santiago Bernabéu veselo. Real Madrid se pěti doteky po rozehrávce dostal do obrovské šance, Vinícius ale před poloprázdnou bránou pálil vedle. Nervozita a fauly na obou stranách se následně začaly kupit. 

S hluchou částí se nakonec lépe vypořádali hosté a šli do vedení. Rychlou akcí se v 73. minutě dostal míč přes Bernarda Silvu do vápna, kde se k němu přihnal Riyad Mahrez a levačkou ho poslal na přední tyč - 0:1. Realu nezbývalo nic jiného, než se vrhnout do útoku.

Anglický tým ale veškerou snahu svého soupeře přidusil a tlak domácích se nekonal. Naopak na druhé straně hořelo, zvlášť když Ferland Mendy nejdříve vykopl zakončení Jacka Grealishe z brankové čáry a následně proti anglickému křídelníkovi fantasticky zasáhl Courtois. 

Cesta do finále se zdála otevřená dokořán, ale pak přišel neuvěřitelný závěr domácích. Nejprve se do centru z levé strany opřel v 90. minutě střídající Rodrygo a první střelou domácích na bránu vyrovnal. A ten samý hráč poslal stadion do euforie i podruhé, tentokrát hlavou trefil centr z pravé strany - 2:1.

Rozhodl Benzema

Opaření hráči Manchesteru City vstoupili do prodloužení bez energie a domácí toho využili. Rubén Días fauloval Benzemu ve vápně a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil sám Francouz a bezpečně uklidil balon do sítě - 3:1.

Na druhé straně poněkolikáté zazářil brankář Courtois, když zasáhl proti hlavičce Fodena. Hráči City už se nedokázali ze svého kolapsu probudit, do penalt utkání už nedotáhli a ani letos titul pro vítěze Ligy mistrů nezískají. 

Real Madrid - Manchester City 3:1 po prodloužení (2:1, 0:0)
Branky: 90. a 90.+1 Rodrygo, 95. Benzema z pen. - 73. Mahriz. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Modrič, Carvajal, Militao, Valverde - Laporte, Sterling, Zinčenko. Diváci: 59.000. První zápas: 3:4, postoupil Real.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme