Real Madrid - Plzeň 2:1. Hosté byli blízko senzaci, zradily je zahozené šance

Hráči Viktorie Plzeň ve svém třetím zápase základní skupiny G ligy mistrů prohráli na hřišti Realu Madrid 1:2. Za předvedený výkon se ale český mistr nemusí stydět, protože si na hřišti velkého favorita vypracoval řadu gólových šancí a až do poslední minuty bojoval o vyrovnání.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 22:51 23. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný David Limberský.

Zklamaný David Limberský. | Foto: Paul White | Zdroj: ČTK/AP

Plzeňský kouč Pavel Vrba před zápasem trochu překvapil, když se v základu objevil Milan Havel na pravém křídle a v bráně zase místo Matúše Kozáčika Aleš Hruška. A Hruškovi, Havlovi i jejich spoluhráčům poprvé pořádně zatrnulo v páté minutě, kdy Real zahrával rohový kop a úplně volný Sergio Ramos hlavičkoval do tyče.

ONLINE: Real Madrid - Viktoria Plzeň

Utkání Realu Madrid proti Plzni jsme na iROZHLAS.cz sledovali online.

Viktoria ale nepřijela na Santiago Bernabeu jen bránit a pár minut po Ramosově tyči se řítil na levém křídle po perfektním míči za obranu do velké šance Milan Petržela, snažil se střílet na vzdálenější tyč, jenže brankáře Keylora Navase neprostřelil.

Neproměněná gólovka mrzela hosty dvojnásob, protože hned z následného protiútoku se prosadil Real Madrid. Vázquez nacentroval na zadní tyč, kde Karim Benzema v klidu uklidil míč za Hruškova záda. Pro kanonýra Realu do byl gól ve 14. sezoně Ligy mistrů v řadě.

Českého mistra ale inkasovaný gól nepoložil a dál se snažil hrát útočně a po půlhodině hry si připsal další dobrou příležitost. David Limberský si naběhl na Petrželovo přistrčení a z úhlu se snažil lobem poslat míč do brány, jenže mířil těsně vedle.

I tentokrát následoval po plzeňské šanci rychlý brejk, Hruška ale Benzemu výborně vychytal. Plzeňský brankář pak po těžké malé domů chyboval v rozehrávce a mohl si oddechnout, když Isco v následné šanci poslal lobem míč asi metr vedle vzdálenější tyče.

Real má pořád velké jméno, nemrzí plzeňského Hubníka, že si v Madridu nezahraje proti Ronaldovi

Číst článek

Když už se blížila poločasová přestávka, vytvořila si Viktoria největší šanci utkání. Řezník poslal skákavý centr do vápna, kam si nabíhal Patrik Hrošovský, jenže slovenský záložník v tutovce nepochopitelně selhal a sám před bránou střílel nad břevno.

Hned po přestávce přišel další nadějný okamžik Plzně, když Krmenčík centroval z levé strany před bránu, kde nabíhající Havel v pádu zakončoval vedle. Když Plzeň své šance zahazovala, prosadili se na druhé straně domácí - Federico Valverde vysunul Marcela a obránce Realu povedeným obloučkem překonal bezmocného Hrušku.

Druhý gól Real viditelně uklidnil, hráči v bílém drželi míč a vypracovali si několik zajímavých možností. Naštěstí pro Plzeň ale stříleli vedle nebo si s jejich pokusy poradil Hruška. A zahazování šancí je pak mohlo pořádně mrzet, protože v 79. minutě posunul Aleš Čermák míč na Hrošovského, který si navedl míč do středu a přesnou přízemní střelou k pravé tyči vykřesal pro svůj tým naději.

Hosté se pak snažili, hráči Realu ale pozorně bránili, kouskovali hru a do další velké šance je nepustili. Plzeň tak ve svém třetím vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů prohrála na stadionu Realu Madrid 1:2. Za předvedený výkon se ale Plzeňští rozhodně nemusí stydět. Vypracovali si na půdě obhájce titulu několik tutovek a do poslední minuty se rvali o vyrovnání.

V příštím kole se Plzeň střetne s Realem znovu, tentokrát ale na domácím hřišti. Tabulku skupiny H zatím vede AS Řím, který má 6 bodů, druhý Real je o skóre druhý, třetí CSKA Moskva má čtyři body a Viktoria Plzeň je s jedním bodem poslední.

Fotbalová Liga mistrů - 3. kolo:

Skupina E:
AEK Atény - Bayern Mnichov 0:2 (0:0)
Branky: 61. Martínez, 64. Lewandowski. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko - Šerbakov, Dmitrijev (všichni Běl.).

Ajax Amsterodam - Benfica Lisabon 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Mazraoui. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.).

Skupina F:
Hoffenheim - Lyon 3:3 (1:1)
Branky: 32. a 47. Kramarič, 90.+2 Joelinton - 27. Traoré, 59. NDombélé, 67. Depay. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Alonso, Cabanero - Martínez, Montero (všichni Šp.).

Šachtar Doněck - Manchester City 0:3 (0:2)
Branky: 30. D. Silva, 35. Laporte, 70. B. Silva. Rozhodčí: Del Cerro - Yuste, Del Palomar - Munuera, Latre (všichni Šp.).

Skupina G:
Real Madrid - Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)
Branky: 11. Benzema, 55. Marcelo - 79. Hrošovský. Rozhodčí: Grinfeld - Šimon, Hassan (všichni Izr.). ŽK: Isco, Kroos, Ramos - Limberský. Diváci: 67 356.

AS Řím - CSKA Moskva 3:0 (2:0)
Branky: 30. a 43. Džeko, 50. Ünder. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis - Papapetru, Tzilos (všichni Řec.).

Skupina H:
Young Boys Bern - Valencie 1:1 (0:1)
Branky: 55. Hoarau z pen. - 26. Batshuayi. Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs - Anufrijevs, Malcevs (všichni Lot.).

Manchester United - Juventus Turín 0:1 (0:1)
Branka: 17. Dybala. Rozhodčí: Mažić - Ristić, Djurdjević - Djokić, Grujić (všichni Srb.).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme