Českým fotbalistům fanoušci v Lize národů nepomohou, rozhodla UEFA. Opatření se týká i pohárů

Úvodní dva zápasy české fotbalové reprezentace v Lize národů 4. září v Bratislavě se Slovenskem a o tři dny později v Olomouci se Skotskem se budou kvůli pandemii koronaviru hrát bez diváků. Rozhodla o tom UEFA, Fotbalová asociace ČR o jejím kroku informovala v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:26 28. 7. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

1) Anglie - Česko 5:0. Kvalifikace, v níž si Češi zajistili postup na sedmý evropský šampionát v řadě, začala katastrofálně. Šilhavého svěřenci v prvním zápasem prohráli na půdě semifinalistů posledního mistrovství světa, což samo o sobě určitě není ostuda. Alarmující byl ale debakl, který Angličané Čechům uštědřili, a hlavně ustrašený herní projev. Čeští hráči nepředvedli ve Wembley v podstatě nic.

1) Anglie - Česko 5:0. Kvalifikace, v níž si Češi zajistili postup na sedmý evropský šampionát v řadě, začala katastrofálně. Šilhavého svěřenci v prvním zápasem prohráli na půdě semifinalistů posledního mistrovství světa, což samo o sobě určitě není ostuda. Alarmující byl ale debakl, který Angličané Čechům uštědřili, a hlavně ustrašený herní projev. Čeští hráči nepředvedli ve Wembley v podstatě nic. | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

Nařízení Evropské fotbalové unie UEFA se vztahuje na všechny soutěžní klubové a reprezentační zápasy mužských i ženských týmů a platí do odvolání. Proto FAČR na utkání se Skotskem nebude prodávat lístky.

Alkmaar, Soluň, nebo Lokomotiva Záhřeb. Plzeň zná možné soupeře ve druhém předkole Ligy mistrů

Číst článek

„Pokud by se názor UEFA v tomto směru změnil, je česká asociace připravena podle nově nastavených podmínek okamžitě reagovat,“ uvedla fotbalová asociace v prohlášení.

Posledním soupeřem výběru trenéra Jaroslava Šilhavého ve skupině B2 je Izrael, kde se Češi představí 11. října.

Ve Skotsku poté nastoupí 14. října a v listopadu skupinu zakončí domácími zápasy s Izraelem a Slovenskem. Reprezentaci čekají na podzim také dvě přípravná utkání: 7. října na Kypru a 11. listopadu v Lipsku proti Německu.

Evropské poháry

Bez diváků se budou hrát také předkola evropských pohárů. Jako první do nich vstoupí Plzeň, která 25. nebo 26. srpna odehraje druhé předkolo Ligy mistrů.

Hraje se na jedno utkání, dějiště určí los. Liberec, Jablonec, Sparta a mistrovská Slavia začnou v kvalifikaci později.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme