Šilhavý doplnil nominaci na zápasy s Kosovem a Černou Horou, nechybí Krmenčík nebo nováček Kalvach

Českou fotbalovou reprezentaci před nadcházejícími zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu a Černé Hoře doplnila pětice hráčů. Trenér Jaroslav Šilhavý před pondělním srazem týmu v Praze dodatečně povolal útočníky Michaela Krmenčíka z Plzně s Martinem Doležalem z Jablonce, obránce Stefana Simiče z Hajduku Split a záložníky Ladislava Krejčího z Boloni s Lukášem Kalvachem z Plzně, který je nováčkem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Zatímco Krmenčík, Doležal, Krejčí a Kalvach doplnili původní nominaci, Simič je náhradníkem za zraněného Tomáše Kalase. Původně měl být na post stopera nominovaný Ondřej Kúdela, který ale dopoledne na srazu požádal o uvolnění z rodinných důvodů.

V Černohorské nominaci nechybí jablonecký Jovovič. Kosovo se musí proti Česku obejít bez dvou opor

Číst článek

„Dodatečně nominovaní hráči byli mezi těmi, které jsme sledovali. Měli jsme je v hlavě. Zvažovali jsme několik možností. Chtěli jsme některé ještě vidět ve víkendovém zápase, u některých jsme čekali, jestli budou v optimálním zdravotním stavu. Z těchto důvodů jsme čekali do poslední chvíle,“ řekl novinářům na srazu týmu Šilhavého asistent Jiří Chytrý.

Čtyřiadvacetiletý Kalvach si premiérovou pozvánku vysloužil dobrými výkony v Plzni, kam zamířil před začátkem sezony z Olomouce. „Hrál dobře už v Olomouci. Přestoupil do Plzně, udělal další výkonnostní krok. Na té pozici hraje dobře. Splňuje ta kritéria, která od hráče na tomto postu očekáváme,“ řekl Chytrý.

„Lukášovy výkony na začátku sezony nás zaujaly. V nominaci nemohl kvůli zranění být David Pavelka, a tak jsme se rozhodli právě pro Lukáše. Věříme, že to byla správná volba a že nám pomůže přiblížit se k postupu na mistrovství Evropy,“ dodal pro web FAČR Šilhavý.

Dodatečně povolaní hráči doplnili nominaci na nadcházející dvojzápas na konečný počet 23 jmen. V Kosovu se český tým představí v sobotu 7. září, v Černé Hoře o tři dny později. Reprezentantům po dvou červnových výhrách patří ve skupině postupové druhé místo o bod před třetím Kosovem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme