Fotbalisté nepovedený vstup do Ligy národů nenapravili, v Rusku schytali debakl 1:5

Česká fotbalová reprezentace dojem z nepovedeného vstupu do Ligy národů proti Ukrajině nenapravila. V Rostově na Donu totiž schytala v přátelském utkání od domácího Ruska debakl 1:5, což je spolu s letošní porážkou 0:4 od Austrálie nejvyšší prohra v samostatné české historii. Rusové rozhodli třemi trefami během první půlhodiny, jediný český gól dal ve druhém poločase Tomáš Souček.

Rostov na Donu (Aktualizováno: 19:53 10. 9. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Tecl v souboji s Alexejem Jonovem.

Stanislav Tecl v souboji s Alexejem Jonovem. | Foto: Sergey Pivovarov | Zdroj: ČTK/AP

Národní tým inkasoval hned během prvního poločasu tři góly, což se české nebo československé reprezentaci stalo naposledy v roce 1954, kdy na mistrovství světa ve Švýcarsku prohrála 0:5 s Rakouskem.

Rusové šli do vedení hned v osmé minutě, kdy Alexej Jonov využil propadnutí české defenzivy a zblízka snadno obstřelil brankáře Tomáše Koubka. Ještě hůř bylo ve 24. minutě, když Anton Zabolotnyj přetlačil Radima Řezníka, obešel vyběhnuvšího Koubka a pod padajícím Tomášem Kalasem poslal míč do brány.

České fotbalisty čeká přátelský zápas proti Rusku na stadionu, kde se hrál světový šampionát

Číst článek

Hned o chvíli později fauloval ve vlastním vápně Jan Bořil a Rusové kopali penaltu, kterou bez problémů proměnil střelec prvního gólu Jonov. Až potom se i díky polevení domácích hra vyrovnala, český tým si ale žádnou kloudnou akci nepřipravil.

Chvíli po přestávce mohli Rusové vést o čtyři góly, Alexander Jerochin ale naštěstí pro český tým po rychlém brejku střílel nad bránu. Potom se poprvé ukázala i česká ofenziva – Jaromír Zmrhal našel obloučkem ve vápně Jakuba Jankta, který ale v běhu hlavičkoval jen do břevna.

Český tým se ve druhém poločase přece jen zlepšil a zhruba čtvrt hodiny před koncem se dočkal alespoň čestného úspěchu. Řezník poslal míč do ruského vápna a po šťastném odrazu ho volný Tomáš Souček snadno doklepl do odkryté brány.

Jenže naděje na zvrat utnul o čtyři minuty později Alexander Jerochin, který si naskočil na centr z rohového kopu a úplně nehlídaný hlavou zvýšil na 4:1. A v 83. minutě Rusové rozložili českou obranu popáté a Rauschovu přízemní přihrávku poslal do sítě Dimitrij Poloz.

Český tým tak má nad čím přemýšlet, už 13. října ho totiž čeká na Slovensku další zápas Ligy národů, hned o tři dny později nastoupí Češi na Ukrajině.

Přípravné fotbalové utkání v Rostově na Donu:

Rusko - ČR 5:1 (3:0)
Branky: 8. a 29. z pen. Ionov, 24. Zabolotnyj, 79. Jerochin, 83. Poloz - 74. Souček. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerb.). ŽK: Bořil, Souček (oba ČR).

Sestavy:
Rusko: Luňov - Fernandes (63. Smolnikov), Semjonov, Neustädter, Rauš (87. Sorochin) - Kuzjajev, Gazinskij (85. Kambolov) - Ionov (62. Zobnin), Jerochin, Čeryšev (81. Stockij) - Zabolotnyj (73. Poloz). Trenér: Čerčesov.
ČR: Koubek - Coufal, Řezník, Kalas (46. Brabec), Bořil - Souček - Jankto, Hušbauer (82. Trávník), Hořava (65. Sýkora), Zmrhal - Tecl (71. Krmenčík). Trenér: Jarolím.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme