Češi v Lize národů prohráli s Ukrajinou 1:2. Vítězný gól vstřelil v nastavení Zinčenko

Český národní tým na úvod Ligy národů v Uherském Hradišti prohrál s Ukrajinou 1:2. Česko poslal do vedení už v páté minutě Patrik Schick, soupeř ale těsně před koncem první půle srovnal gólem Jevgenije Konopljanky. Vítězný gól pak v nastavení vstřelil Oleksandr Zinčenko. Zápas začal o čtvrt hodiny později kvůli výpadku osvětlení před výkopem.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště (Aktualizováno: 23:20 6. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Theodor Gebre Selassie z Česka a Jevhen Konopljanka z Ukrajiny během zápasu Ligy národů

Theodor Gebre Selassie z Česka a Jevhen Konopljanka z Ukrajiny během zápasu Ligy národů | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Český trenér Karel Jarolím vsadil na rozestavení s třemi stopery a pěti obránci, ve středu zálohy nastoupili tři slávisté a v útoku pak dvojice Michal Krmenčík, Patrik Schick.

Český tým se dostal do vedení už v páté minutě po sólové akci útočníka italského AS Řím Patrika Schicka, který z úhlu prostřelil brankáře Andrije Pjatova. Útočník AS Řím dal třetí gól za reprezentační A-tým.

Hosté mohli okamžitě odpovědět. Jaremčuk měl do desáté minuty tři šance, ale ani jednu neproměnil. Nejprve hlavičkoval těsně vedle levé tyče, poté vedle pravé a následně v záklonu mířil vedle. Ukrajinské akce často končily na výborně chytajícím Tomáši Vaclíkovi. Prakticky po celý zbytek poločasu Ukrajinci tlačili a byli lepším mužstvem.

Gól do šatny

Vyrovnávací branku, při které úplně propadla česká obrana, vstřelil těsně před koncem poločasu Jevgenij Konopljanka. Naturalizovaný záložník Marlos přihrál podél vápna Andriji Jarmolenkovi, který přenechal míč právě Konopljankovi a ten přesnou střelou k tyči prostřelil bezmocného Vaclíka.

Fotbalisty čeká první utkání Ligy národů proti Ukrajině, jde i o postup na Euro

Číst článek

Do druhé půle vstoupili aktivněji čeští fotbalisté. Jarolím místo Krmenčíka nasadil do druhé půle Zmrhala a ten se hned tlačil do zakončení, ke střele se však nedostal. Na opačné straně ve 49. minutě minul Konopljanka a Jarmolenkovu ránu pak vytáhl Vaclík.

Ukrajinci poté hru vyrovnali a postupně opět začali získávat převahu. Soupeř z východní Evropy český národní tým jasně přestřílel.

V 63. minutě protáhl hostujícího gólmana Bořil, na opačné straně pak o kousek minul střídající Zinčenko. V 73. minutě vytáhl Vaclík Konopljankovu ránu a následně se hosté marně dožadovali penalty.

Konec zápasu ⏱ Bohužel, #ceskarepre dvakrát inkasovala v nastavení a v úvodním utkání Ligy národů podlehla Ukrajině 🇨🇿🇺🇦

22:58 – 06. 09. 2018

6 9

Zakončení do prázdné

V závěru se oba celky snažily strhnout výhru na svou stranu. Blízko byl střídající Tecl, ale trefil jen boční síť. Na začátku nastavení pak dvěma skvělými zákroky podržel domácí Vaclík.

V nastaveném čase zajistili Ukrajině vítězství střídající hráči. Viktor Cygankov nacentroval do vápna, kde se neshodli Vaclík se stoperem Jakubem Brabcem, míč propadl k volnému Oleksandru Zinčekovi, který zakončil do prázdné brány.

Nová soutěž Liga národů do velké míry nahrazuje přípravné zápasy a je dodatečnou kvalifikací o mistrovství Evropy. Český celek hraje v jedné ze čtyř tříčlenných skupin druhé ze čtyř výkonnostních lig. Vítěz postoupí do elitní Ligy A, poslední tým naopak sestoupí do Ligy C.

V dalším duelu nové soutěže reprezentanti nastoupí v říjnu na Slovensku, předtím je ještě v pondělí čeká přípravné utkání v Rostově na Donu proti Rusku.

ČR - Ukrajina 1:2 (1:1)
Branky: 4. Schick - 45.+1 Konopljanka, 90.+3 Zinčenko. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Tierney, Marriner (všichni Angl.). ŽK: Hušbauer, Souček (oba ČR). Diváci: 7974
Sestavy:
ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Kalas, Brabec - Kadeřábek, Hušbauer, Souček, Sýkora (90. Hořava), Bořil - Krmenčík (46. Zmrhal), Schick (83. Tecl). Trenér: Jarolím.
Ukrajina: Pjatov - Karavajev, Kryvcov, Rakickij, Matvijenko - Stěpaněnko - Jarmolenko (66. Zinčenko), Marlos, Malinovskij, Konopljanka (77. Cygankov) - Jaremčuk (85. Selezňov). Trenér: Ševčenko

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme