Čínští fanoušci měli na fotbale i vuvuzely, zvědaví byli hlavně na hvězdy soupeře

Čeští fotbalisté mají za sebou na China Cupu první zápas. Jejich souboj proti Uruguayi, který jihoamerický tým vyhrál 2:0, přilákal na stadion přes dvacet tisíc fanoušků. Většina diváků ale byla zvědavá spíš na hvězdy soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Nan-ning Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Na zápas v Nan-ningu přišlo 20 tisíc diváků | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: FAČR

Už když před zápasem zabrala kamera na velkoplošné obrazovce útočníka Luise Suáreze z Barcelony, tak fanoušci šíleli, přestože uruguayská hymna stále ještě hrála. Z českého týmu se nejhlasitějšího aplausu dočkal Antonín Barák. Někteří místní fanoušci ho znají z jeho působení v italské lize, kterou sledují i v Číně.

Kdybychom měli Suáreze a Cavaniho, mohli jsme vyhrát, říká po prohře s Uruguayí Karel Jarolím

Číst článek

Diváci zaplnili šedesátitisícový stadion v Nan-ningu zhruba ze třetiny. A čeští fotbalisté si atmosféru pochvalovali.

„Atmosféra byla výborná. 20 tisíc lidí, to je nádherné na to, že nehráli domácí. Celkově jsou tu lidi příjemní, na hotelu je spousta fanoušků, kteří si chodí pro podpisy, fotí se,“ vyprávěl Radiožurnálu záložník Vladimír Darida.

Velkou část diváků tvořily děti. Těm pořadatelé rozdali nafukovací plácátka a sem tam se ozývaly i vuvuzely, známé třeba z mistrovství světa 2010 v Jižní Africe.

Občas se sotva slyšitelně ozvalo i české skandování. Dorazili zástupci partnerů reprezentace a také českého velvyslanectví v Číně.

V pondělí proti domácím

Jinak ale většina diváků přála Uruguayi, a to kvůli útočníkům Suárezovi z Barceony a Cavanimu z Paris St. Germain, což jsou spolu s Velšanem Balem z Realu Madrid největší hvězdy turnaje.

„Šlo to slyšet, při každém dotyku s míčem nebo když šli oba střídat, byl to největší aplaus. Spousta lidí přišlo hlavně kvůli těmhle dvěma,“ všiml si brankář Jiří Pavlenka.

„Už při rozcvičení jsem cítil, že když se řeklo jejich jméno, celý stadion fandil, ale fandili i nám, když jsme se dostávali dopředu, to bylo dobé,“ řekl Vladimír Darida.

Publikum na své straně nebude mít česká reprezentace ani příště. V pondělí se totiž o bronz utká s domácí Čínou. Zápas začíná po půl deváté ráno českého času.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme