Fotbalová reprezentace do 21 let si na Euru nezahraje, o naději ji připravila porážka s Řeckem

Česká fotbalová reprezentace do 21 let prohrála v kvalifikačním utkání 1:2 s Řeckem a přišla i o teoretickou šanci postoupit na mistrovství Evropy. Favorizovaní hosté, za které se v pondělí v Jablonci prosadili Dimitris Limnios a Kostas Tsimikas, si naopak zajistili minimálně účast v baráži. O vyrovnávací branku domácích se postaral Ladislav Takács.

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Ladislav Takács.

Zklamaný Ladislav Takács. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Český tým vstoupil do zápasu aktivně, ale do šancí se příliš nedostával. Jedinou výraznou příležitost měl po Ladrově centru v 16. minutě Pulkrab, jeho teč zblízka však brankář Kotsaris reflexivně vyrazil.

Fotbalisté nepovedený vstup do Ligy národů nenapravili, v Rusku schytali debakl 1:5

Číst článek

Řecku, které se v prvním poločase především bránilo, naopak jedna povedená akce na gól stačila. Ve 44. minutě dala domácí obrana příliš prostoru postupujícímu Limniosovi, který střelou po zemi k tyči otevřel skóre. Úvodní gól dal už v březnovém utkání v Xanthi, které Řekové nakonec vyhráli 3:0.

Také do druhé půle vstoupili lépe domácí a v 50. minutě se dočkali vyrovnání - po Ladrově centru skóroval hlavičkou o tyč Takács. Řekové ale okamžitě přidali a po deseti minutách si vzali vedení zpět. Po rychlé akci si míč na střed vápna navedl Tsimikas a také on otřel střelu o tyč.

Po vedoucí brance se Řekové opět stáhli do obrany a otěže znovu převzali čeští fotbalisté, kteří v 63. minutě byli blízko vyrovnání, ale Lischka hlavou těsně minul. Domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku a mohli inkasovat potřetí, ale Andrutsosovo sólo zastavil brankář Staněk.

Českému týmu po první domácí prohře v kvalifikaci dvě kola před koncem patří v tabulce třetí místo se ztrátou šesti bodů na druhé Chorvatsko, se kterým má horší vzájemnou bilanci. S náskokem tří bodů vede Řecko. Na šampionát v Itálii přímo postoupí jen vítězové skupin, nejlepší čtyři celky z druhých míst devíti skupin čeká baráž.

Kvalifikace ME fotbalistů do 21 let:

ČR - Řecko 1:2 (0:1)
Branky: 50. Takács - 44. Limnios, 55. Tsimikas. Rozhodčí: Dingert - Pickel, Christ (všichni Něm.). ŽK: Kulhánek - Chatzidiakos, Tsimikas. Diváci: 2038.

Sestavy:
ČR: Staněk - Matějů, Král, Lischka, Helešic - Matoušek, Kulhánek (66. Květ), Hašek (66. Trubač), Takács, Ladra (79. Zajíc) - Pulkrab. Trenér: Lavička.
Řecko: Kotsaris - Saliakas, Pasalidis, Nikolau, Tsimikas - Lampru (73. Manthatis), Chatzidiakos, Andrutsos, Karachalios, Limnios (87. Kiriakopulos) - Vergos (63. Kotsopulos). Trenér: Nikopolidis.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme