Máme dobrý tým, který je schopný nadělat Čechům problémy, říká trenér černohorských fotbalistů

České fotbalisty čeká druhá balkánská zkouška v kvalifikaci mistrovství Evropy. Z Kosova si o víkendu odvezli porážku a další zaváhání - tentokrát v Černé Hoře - už nechtějí dopustit. Soupeř je ale trochu nečitelný, má totiž nového trenéra.

Podgorica Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Faruk Hadžibegić.

Faruk Hadžibegić. | Foto: Gwendoline Le Goff | Zdroj: Reuters

Na jeden zápas z mistrovství světa 1990 asi Faruk Hadžibegić nevzpomíná rád. Ve čtvrtfinále s Argentinou nedal za tehdejší Jugoslávii závěrečnou penaltu v rozhodujícím rozstřelu. V Itálii to byl poslední velký turnaj, na kterém startovala společná reprezentace státu, který se později rozpadl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme dobrý tým, který je schopný nadělat Čechům problémy, říká trenér černohorských fotbalistů

Sám Hadžibegić je z Bosny a Hercegoviny, teď má ale za úkol pozvednout národní tým Černé Hory.

„Víte, že v Černé Hoře má fotbal tradici, publikum je věrné. Je tu historie, na kterou chceme navázat. Na minulé generace a na výborné hráče, které jsme měli. Musíme začít týmovou prací,“ říká Hadžibegić.

Černohorské reprezentaci to totiž v kvalifikaci zatím moc nejde, odvolala i předchozího srbského trenéra kvůli jeho bojkotu utkání s Kosovem, a s Českem prohrála na jaře v Olomouci 0:3.

Věřím, že se poučíme z chyb, které jsme udělali, říká Šilhavý před dalším kvalifikačním zápasem

Číst článek

„Nebojím se jich, ale respektuju je. Máme dobrý tým, který je určitě schopný nadělat Čechům problémy,“ doufá před svou premiérou na lavičce Černé Hory v soutěžním utkání Faruk Hadžibegić, který se ale musí obejít bez hvězd Stevana Jovetiće z Monaka a Stefana Saviće z Atlétika Madrid.

„Viděli jste sami v ostatních skupinách překvapení. A to samé chceme dokázat proti Čechům,“ říká Hadžibegić.

Trenér Černé Hory by se totiž chtěl udržet ve hře o postup na mistrovství Evropy. A česká reprezentace by se zase ráda vrátila na místo, která zaručuje postup. Utkání začne ve 20.45 a na Radiožurnálu můžete poslouchat přímý přenos. Na iROZHLAS.cz můžete průběh utkání sledovat online.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme