Fotbalová reprezentace změří v březnu síly s atraktivními soupeři, v USA vyzve Mexiko a Honduras

České fotbalové reprezentanty čekají v březnu dva přípravní duely s atraktivními soupeři. Nejdřív se 26 utkají v Charlotte s Mexikem a o tři dny později vyzvou v Miami Honduras.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Čekají nás soupeři, se kterými zase tak často hrát nemůžeme. To pro nás může být přínosné. Honduras v letech 2010 a 2014 postoupil na mistrovství světa a Mexiko dlouhodobě patří mezi nejlepší americké reprezentační týmy. Vždyť na posledních sedmi světových šampionátech vždy postoupilo ze základní skupiny a loni na mistrovství v Rusku dokonce porazilo Německo,“ uvedl pro web Fotbalové asociace České republiky (FAČR) repezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

Patrik se v Lipsku rozstřílel a získal své místo, chválí Schicka nejlepší střelec reprezentace Koller

Číst článek

Šilhavého svěřenci tak znají kompletní plán přípravy před červnovým Eurem. Už dřív vedení fotbalové asociace oznámilo, že 4. června odehraje český tým utkání v Itálii s domácím výběrem a o tři dny později vyzve v Praze v posledním testu Rakousko.

Do šampionátu Češi vstoupí 15. června v Glasgow soubojem s vítězem play-off Ligy národů C, jímž bude Skotsko, Norsko, Srbsko, nebo Izrael. Na stejném místě se 19. června střetnou s Chorvatskem a základní skupinu D uzavřou na londýnském stadionu Wembley 23. června proti domácí Anglii. 

Čeští fotbalisté se v samostatné historii potkali s Mexikem pouze jednou - v únoru 2000 na turnaji v Hongkongu zvítězili 2:1. Proti Hondurasu je čeká premiéra. Ve Spojených státech se národní mužstvo naposledy představilo v květnu 2010, kdy tam v přípravných utkáních podlehlo Turecku 1:2 a porazilo domácí USA 4:2.

„Jsem moc rád, že se nám zápasy ve Spojených státech podařilo domluvit - je za tím hodně práce a složitých vyjednávání. Zajímavé to nemusí být jen ze sportovního hlediska, ale určitá příležitost to může být také pro naše komerční partnery,“ uvedl předseda FAČR Martin Malík.

#Ceskarepre odehraje oba březnové zápasy ve Spojených státech amerických 🇺🇸 Nejdřív se v Charlotte utká s @Selección Nacional 🇲🇽 a následně nastoupí v Miami proti @Selección Nacional de Honduras 🇭🇳

16:00 – 14. 01. 2020

5 41

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme