Jak získat vstupenky na Euro? Přednost budou mít členové fanklubu, ostatní čeká loterie

Vidět svůj oblíbený tým hrát na velké akci je cílem většiny sportovních fanoušků. Příznivci české fotbalové reprezentace vyrazí v létě 2020 na mistrovství Evropy. Po losu v Bukurešti už vědí, že bude národní tým hrát ve skupině s Anglií, Chorvatskem a vítězem jarního play-off Ligy národů, ve kterém budou bojovat Srbsko, Norsko, Izrael a Skotsko. A fanoušci budou také v určitém směru soupeřit - o lístky na turnaj.

Bukurešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český národní tým slaví s fanoušky postup na Euro

Česká fotbalová reprezentace. | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Evropská fotbalové unie UEFA zdůrazňuje v oficiálním videu, že Euro hrané ve 12 městech po celém kontinentu má být hlavně fanouškovským festivalem. Výkonný ředitel sportovních akcí UEFA Martin Kallen by chtěl, aby zábavu našli fanoušci i mimo stadiony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak získat vstupenky na Euru? Přednost budou mít členové fanklubu, ostatní čeká loterie

Právě na nich se ale odehraje to nejdůležitější. Trenér Jaroslav Šilhavý bude s reprezentaci hrát dvakrát v Glasgow a na závěr v Londýně.

„Jsem rád za naše fanoušky, že dostupnost Anglie a Skotska je příjemnější,“ pochvaluje si Šilhavý.

Jsme poslední, kdo Anglii porazil, tak proč by se to nemohlo opakovat, říká Poborský k losu Eura

Číst článek

Od 4. do 18. prosince proběhne další vlna prodeje vstupenek - jedinou oficiální cestou přes stránky EURO2020.com. Každý účastník turnaje tedy i Česko má na zápasy danou kvótu lístku podle kapacity stadionu, fanoušci o ně můžou žádat jednotlivě (maximálně čtyři na jednoho člověka) nebo i v balíčku nazvaném „Follow my team“, ve kterém budou lístky na všechna utkání vašeho týmu ve skupině. A UEFA preferuje, aby přednost dostali v první řadě členové fanklubů.

„Největší šanci na získání vstupenek budou mít členové oficiální fanklubu reprezentace. Fanoušci, kteří nesplní podmínky a nebudou členy českého fanklubu, můžou žádat o lístky v takzvané loterii, ale v takovém případě samozřejmě nemají jistotu, že budou mezi vylosovanými šťastlivci,“ popisuje mluvčí české fotbalové reprezentace Petr Šedivý.

Záleží samozřejmě na zájmu, který ale asi bude i z Česka velký. Ceny vstupenek na základní skupinu jsou ve třech kategoriích v přepočtu od 1300 do necelých 5000 korun.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme