Trenér Šilhavý znovu doplnil reprezentační kádr, ze Slavie si povolal univerzála Holeše

Českou fotbalovou reprezentaci před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku doplnil defenzivní univerzál Tomáš Holeš z pražské Slavie. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí národní celku Petr Šedivý. Tým v úterý dopoledne odletí do Larnaky, kde ve středu odehraje přípravný zápas.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holeš

Tomáš Holeš | Zdroj: Profimedia

Holeš má dosud na kontě jeden start za reprezentační A-tým. V září nastoupil v Lize národů doma proti Skotsku (1:2) za narychlo vytvořené nové mužstvo, které nahradilo původní výběr. Ten musel do izolace kvůli dvěma pozitivním testům na koronavirus u členů realizačního týmu.

Koronavirus ve fotbalové reprezentaci. Národní tým opustilo plzeňské trio, Šilhavý znovu hledá náhradu

Číst článek

Sedmadvacetiletý Holeš může hrát na více postech - původně je pravým bekem, ale ve Slavii nastupoval i na postu defenzivního záložníka. Stejně jako ostatní reprezentanti podstoupil koronavirový test, který měl negativní.

Z národního týmu krátce před odletem na Kypru vypadlo několik hráčů. Zranění vyřadilo z nominace dva nejlepší útočníky Patrika Schicka s Michaelem Krmenčíkem a brankáře Ondřeje Koláře, pondělní testy na koronavirus pak odhalily jednoho nakaženého hráče z Plzně a kompletní trio z Viktorie Zdeněk Ondrášek, Jan Kopic a Lukáš Kalvach opustilo mužstvo.

Ostatní členové týmu měli negativní výsledky. Kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém z Izraele, kde je nepříznivá epidemiologická situace, bude chybět také další gólman Jiří Pavlenka.

Po středečním zápase na Kypru čekají reprezentaci dva duely Ligy národů. V neděli se představí v Izraeli a 14. října pak ve Skotsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme