Reprezentace se musí obejít bez Baráka, Holeše a Mandouse, tým před zápasem s Běloruskem opustili

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý musel udělat před pondělním utkáním kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku tři změny v nominaci. Tým po páteční domácí remíze 2:2 s Walesem opustili zraněný defenzivní univerzál Tomáš Holeš, potrestaný záložník Antonín Barák a z osobních důvodů brankář Aleš Mandous. Nahradili je středopolaři David Pavelka s nováčkem Pavlem Buchou a gólman Filip Nguyen.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holeš v zápase proti Skotsku

Tomáš Holeš v zápase proti Skotsku | Zdroj: Profimedia

Slávista Holeš kvůli problémům s lýtkem scházel už v pátečním utkání s Walesem. „V sobotu se po konzultaci s lékařským štábem od týmu odpojil,“ uvedla reprezentace na webu FAČR.

Nebylo to ono, připustil Šilhavý. Český kouč čekal víc od středních záložníků, možná doplní nominaci

Číst článek

Další slávista brankář Mandous opustil národní mužstvo kvůli nespecifikovaným osobním důvodům. Záložník italské Verony Barák dostal v utkání s Walesem druhou žlutou kartu v kvalifikaci, která znamená jednozápasový trest.

Premiérovou pozvánku do národního A-týmu si vysloužil plzeňský Bucha. Třiadvacetiletý střední záložník patřil do březnového mistrovství Evropy ještě do kádru reprezentační jednadvacítky.

Největší zkušenosti z dodatečně nominované trojice má sparťan Pavelka. Třicetiletý defenzivní záložník na začátku angažmá trenéra Šilhavého patřil k hlavním tahounům mužstva, od března ale za národní celek nehrál. V reprezentaci má na kontě 23 startů a jeden gól. Devětadvacetiletý brankář Slovácka Nguyen už byl několikrát povolán, na premiérový start za český tým ale stále čeká.

Všichni tři dodatečně nominovaní se už během dneška připojí k mužstvu. Tým odcestuje k utkání s Běloruskem v neděli dopoledne. Kvůli sankcím od Evropské unie a zákazu letů do Běloruska se bude hrát na neutrální půdě v ruské Kazani.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme