Může to být jeden z klíčů pro úspěšné zvládnutí kvalifikace, říká Vaclík před zápasem s Bulharskem

Čeští fotbalisté finišují přípravu na nejbližší zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Národní tým čekají domácí souboje s Bulharskem a Černou Horou, tedy přímými konkurenty v boji o druhé místo v tabulce za hlavním favoritem Anglií. Právě tato utkání tak o postupových ambicích reprezentace hodně napoví.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asistent trenéra Jiří Chytrý (vlevo) a hlavní kouč Jaroslav Šilhavý.

Asistent trenéra Jiří Chytrý (vlevo) a hlavní kouč Jaroslav Šilhavý. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Anglie ukázala, že je hlavním favoritem skupiny. S těmi klíčovými soupeři o druhé místo se teď utkáme doma a tím pádem to jsou velice důležité zápasy,“ dobře ví asistent trenéra národního týmu Jiří Chytrý, jak důležité zápasy mají reprezentanti před sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Může to být jeden z klíčů pro úspěšné zvládnutí kvalifikace, říká Vaclík před zápasem s Bulharskem

Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikace vysokou porážkou 0:5 v Anglii a v aktuální tabulce skupiny A jsou jako jediný tým bez bodu poslední. Nepovedené utkání ve Wembley už ale hráči podle obránce Vladimíra Coufala v hlavě nemají.

„Už se v tom nechceme hrabat. Dostali jsme dost velkou sodu od médií a tady jsme si to vyříkali s trenéry a mezi sebou. Teď je třeba ty zápasy zvládnout a vyhrát, abychom se posunuli tam, kde chceme být,“ říká Coufal.

Průběžné výsledky ostatních soupeřů ambici slávistického obránce nahrávají. Konkurenti českého týmu v boji o postup na evropský šampionát se ve vzájemných zápasech o body obírali, a jestli tak výběr trenéra Šilhavého nejbližší dva duely zvládne, vytvoří si do dalších bojů výhodnou pozici.

‚Nepoznal jsem jediného hráče z českého týmu, který by řekl na Bundesligu ne.‘ Coufala vábí Freiburg

Číst článek

„Kdybychom uhráli šest bodů a všechny předskočili, tak bychom do podzimní části kvalifikace šli v mnohem lepší pozici než loni. Takže to může být jeden z klíčů pro úspěšné zvládnutí kvalifikace,“ uvědomuje si gólman národního týmu Tomáš Vaclík.

Od rozpadu federace čeští fotbalisté na evropském šampionátu nikdy nechyběli a ani současní reprezentanti si neúspěch v kvalifikaci rozhodně nepřipouštějí.

„Vůbec nemáme v hlavách, že bychom nepostoupili. Všichni do toho jdeme s cílem postoupit, víme, jaká je šance ze druhého místa. Věříme, že máme lepší tým než třeba Bulhaři,“ říká záložník Tomáš Souček.

Svěřenci trenéra Šilhavého se v pátek večer na pražské Letné utkají s Bulharskem, o tři dny později pak české fotbalisty čeká duel v Olomouci proti Černé Hoře.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme