Reprezentace se musí v Belgii obejít bez další opory, kvůli zranění chybí záložník Jankto

Z nominace české fotbalové reprezentace před nedělním utkáním kvalifikace mistrovství světa v Belgii vypadl křídelník Jakub Jankto. Pětadvacetiletý záložník španělského Getafe kvůli zranění neodletěl do Bruselu a odpojil se od národního týmu. Trenér Jaroslav Šilhavý místo něj nikoho nepovolal. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře

Jakub Jankto. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Janktovo zranění nesouvisí s jeho odstoupením ve čtvrtečním domácím zápase s Běloruskem (1:0) v Ostravě, v němž musel český záložník v 77. minutě střídat kvůli křečím. Vedle utkání v Belgii přijde i o středeční přípravný duel s Ukrajinou v Plzni.

‚Nepřípustné. Bude to pro vás lekce.‘ Prezident Lukašenko zkritizoval fotbalisty za prohru v Česku

Číst článek

„Nejde o nic závažného, snad budu brzy ready,“ uvedl Jankto na sociální síti. „Stalo se to během včerejška. Omlouvám se, ale dohoda je, že nebudeme konkrétní. Klub nás o to požádal. Nechci ani nijak mlžit, ale musíme to respektovat,“ řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

Jankto je již šestým hráčem z původní nominace, o kterého reprezentace přišla. Kvůli zranění se omluvilo také trio ze Slavie brankář Ondřej Kolář a obránci Ondřej Kúdela s Janem Bořilem. Stopeři David Zima a Jakub Brabec vypadli z mužstva kvůli tomu, že uzavírali přestupy do zahraničí.

„Je to realita. Přibyla další absence, nicméně jsou tu další hráči, kteří se musejí a chtějí poprat o svoji šanci. Půjde do hry další hráč a uvidíme, jak to zvládne,“ prohlásil Šilhavý.

Národnímu týmu chybí i řada dalších hráčů v čele s elitním útočníkem Patrikem Schickem, který si odpykává disciplinární trest po březnovém vyloučení ve Walesu. Kouč Šilhavý má aktuálně ve výběru na Belgii 22 hráčů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme