Česká fotbalová reprezentace ruší přípravné zápasy v USA. Zdraví je přednější, shoduje se vedení

Česká fotbalová reprezentace si na konci března v USA nezahraje. Přípravné zápasy s Mexikem a Hondurasem byly zrušeny v rámci opatření kvůli šíření koronaviru. Národní tým o tom informoval v tiskové zprávě.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

1) Anglie - Česko 5:0. Kvalifikace, v níž si Češi zajistili postup na sedmý evropský šampionát v řadě, začala katastrofálně. Šilhavého svěřenci v prvním zápasem prohráli na půdě semifinalistů posledního mistrovství světa, což samo o sobě určitě není ostuda. Alarmující byl ale debakl, který Angličané Čechům uštědřili, a hlavně ustrašený herní projev. Čeští hráči nepředvedli ve Wembley v podstatě nic.

Česká fotbalová reprezentace | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého měli ve čtvrtek 26. března v Charlotte nastoupit proti Mexiku a o tři dny později v Miami proti Hondurasu. Pořadatelé ale obě utkání, která pro české mužstvo byla součástí přípravy na letní mistrovství Evropy, odvolali. Vedení reprezentace to označilo za logický krok.

Sport v Česku je zastaven. Nebude se hrát fotbal ani hokej, stav nouze se dotýká všech soutěží

Číst článek

„Zdraví hráčů, členů realizačních týmů, pořadatelů a fanoušků je vždy nejdůležitější. Proto opatření v podobě zrušení obou zápasů chápeme jako logický krok,“ uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Přípravné turné bylo v ohrožení už poté, co americký prezident Donald Trump kvůli šíření nového typu koronaviru vyhlásil třicetidenní zákaz veškerých cest do USA z Evropy, s výjimkou Velké Británie.

V USA se onemocněním COVID-19 dosud nakazilo přes 1300 lidí a 38 mu podlehlo. Koronavirus ovlivňuje i tamní sportovní soutěže.

Basketbalová NBA přerušila sezonu, protože jeden z hráčů Utahu byl pozitivně testován na koronavirus. Následovaly další zámořské ligy, hokejová NHL a fotbalová MLS, baseballová MLB start sezony odložila.

🇲🇽🇭🇳 Pořadatelé zrušili oba březnové přípravné zápasy #ceskarepre, která ve Spojených státech amerických měla nastoupit proti Mexiku a Hondurasu. Zrušení souvisí s opatřeními proti epidemii koronaviru COVID-19.

bit.ly/USTourzruseno

19:48 – 12. 03. 2020

6 17

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme