Reprezentaci před duelem s Černou Horou doplnil brankář Kolář ze Slavie, nahradil zraněného Pavlenku

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý na pondělní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou v Olomouci dodatečně povolal slávistického brankáře Ondřeje Koláře. V nominaci nahradil zraněného Jiřího Pavlenku, který chyběl už v pátečním duelu na Letné proti Bulharsku.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slavie Ondřej Kolář.

Brankář Slavie Ondřej Kolář. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Koláře zastihla dodatečná nominace na dovolené, proto se k mužstvu připojí až v neděli v Olomouci. V českém týmu doplní gólmany Tomáše Koubka a Tomáše Vaclíka, který chytal proti Bulharsku při výhře 2:1.

Je výborný fotbalista, potřebuje jen důvěru, říká o Schickovi reprezentační kolega Kadeřábek

Číst článek

Čtyřiadvacetiletý slávistický brankář už byl v národním A-týmu několikrát, start si ale zatím ještě nepřipsal. „Ondra Kolář byl jasná volba. Je brankářskou jedničkou Slavie, která v uplynulé sezoně vyhrála ligu i domácí pohár a postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy,“ uvedl Šilhavý.

Jeho celek bude v pondělí usilovat o druhou výhru v kvalifikační skupině A. Po březnovém debaklu 0:5 v Anglii získal v pátek první body do tabulky a posunul se na postupové druhé místo.

Tým se v sobotu odpoledne vlakem přesunul z Prahy do dějiště pondělního zápasu Olomouce. Z pátečního utkání si odnesl tržnou ránu na bradě záložník Tomáš Souček, na souboj s Černou Horou by ale měl být připraven.

Na zápas s Černou Horou je k dispozici posledních několik desítek vstupenek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme