České fotbalisty čeká přátelský zápas proti Rusku na stadionu, kde se hrál světový šampionát

Mistrovství světa jim uniklo, drobnou náplast ale dostanou. Čeští fotbalisté si aspoň zahrají na jednom ze stadionů, který největší sportovní akci letošního roku hostil. V Rostově na Donu se chystají na přípravné utkání s ruskou reprezentací, která před pár měsíci došla do čtvrtfinále domácího šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Rostov na Donu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rostov na Donu – Rostov Arena
Kapacita: 45 145
Otevřeno: 2017

Rostov na Donu – Rostov Arena Kapacita: 45 145 Otevřeno: 2017 | Foto: Sergei Pivovarov | Zdroj: agentura Reuters

„Přiletěli jsme včera už ve tmě, takže jsme toho moc neviděli, ale jeli jsme kolem nějakého stadionu a pořád je to tam polepené a tak. Je to tady ještě pořád znát,“ říká Jaromír Zmrhal.

ONLINE: Rusko - Česko

Číst článek

A jestli bude mít Zmrhal aspoň trochu času projít si také město, narazí na spoustu dalších připomínek mistrovství světa. Na mnoha místech jsou tady stále reklamy nebo i pokyny pro fanoušky.

„Myslím, že tu tím ještě žijí. Mají tu nové stadiony, hezké zázemí, takže to tady šlo hodně nahoru a je to jen dobře,“ přitakává obránce Radim Řezník.

Řezník je rád, že si Češi zahrají na novém stadionu aspoň teď, když už se jim to nepovedlo při letošním mistrovství světa. Ale ne každý to takhle vnímá.

„Já nejsem úplně na to, jestli hraju na stadionu, kde se hrálo mistrovství světa. Tyhle věci neřeším,“ říká Jakub Jankto. „Vůbec to neřeším. Radši bych si tam zahrál mistrovství světa,“ dodává Pavel Kadeřábek.

‚Všichni vidíme, že nám ujíždí vlak.' Fotbalová reprezentace mizí z evropského nadprůměru

Číst článek

Radim Řezník bere souboj s Ruskem jako výzvu. A to i přesto, že jde jen o přípravný duel a že za domácí nenastoupí minimálně 13 fotbalistů z kádru pro mistrovství světa.

„Rusko má skvělý tým a je jedno, jestli budou hrát opory, nebo ne. Myslím, že trenér má stejnou vizi a tu bude chtít hrát. Kvalitu mají a budou se snažit hrát to, co hráli na mistrovství,“ říká Řezník. 

Byli ve čtvrtfinále mistrovství světa, ale i ty turnaje jsou trochu o štěstí. Když řeknu, že Němci jsou lepší než Rusko, tak si za tím budu stát, ale nebyli ve čtvrtfinále. Nehrál bych to na to, že když na jednom turnaji postoupili daleko, že patří mezi nejlepší na světě,“ nepřeceňuje naopak ruský tým Kadeřábek.

Přátelský zápas mezi Ruskem a Českem začne v pondělí v 18.00, server iROZHLAS.cz ho nabídne v online přenosu. 

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme