Z olomouckého béčka až do reprezentace. ‚Šlo to hrozně rychle,‘ nestačí se divit Jemelka

Fotbalista Václav Jemelka toho za necelý rok zažil víc než dost. Z nižších soutěží se posunul do ligy, a teď je i na reprezentačním soustředění v Rakousku. Zatím s týmem jen trénuje, o podobné věci ale možná ani nesnil.

Laa an der Thaya Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jemelka, obránce fotbalové reprezentace

Václav Jemelka, obránce fotbalové reprezentace | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

Václav Jemelka zažil průlomový fotbalový rok. Ještě v minulé sezóně hrál hlavně za olomoucký B-tým, po návratu Sigmy do ligy se ale dostal do základní sestavy prvního mužstva a jak se dařilo týmu, dařilo se i mladému stoperovi.

Jarolím má podle egyptských médií převzít klub Al Ahlí. ‚Žádná nabídka mi na stole neleží,‘ reaguje kouč

Číst článek

„Všechno se to stalo hodně rychle, ale aspoň nemám čas nad tím přemýšlet, takže je to možná lepší. Když mi na soustředění v zimě trenér řekl, že jsem pevný článek týmu, bylo to pro mě skvělé. Tohle jsem vůbec nečekal,“ říká Radiožurnálu stoper Olomouce.

Zanedlouho třiadvacetiletý fotbalista se stal v ligové anketě objevem roku, a na závěr sezóny přišla pozvánka do reprezentace. Václav Jemelka zůstává při zemi, sny o další kariéře ale má.

„Moje vize před rokem byla zahrát si ligu, po sezoně se to tak vyšponovalo, že bych mohl přemýšlet možná i o zahraničí. Ale takhle přemýšlet nechci. Myslím, že ještě mám co dokazovat na téhle úrovni. Musím se hodně vyhrát a hodně na sobě pracovat. Uvidíme, jak se s tím srovnám,“ tuší olomoucký hráč, který nyní musí na svoje výkony navázat.

Spoluhráčům připomíná Skota

Na první pohled vypadá Václav Jemelka plaše, na hřišti ale umí přitvrdit, i když jeho postava je hodně subtilní.

„Asi bych na tom mohl zapracovat, Tomáš Kalas je z Anglie hodně nabušený. Ale nemyslím si, že bych v soubojích nějak propadal. Možná mám postavu hubenější, ale jsem rychlejší a obratnější, v tom mám nějakou výhodu," popisuje 187 centimetrový stoper.

Kariéru začínal v ofenzivě, dával i góly, postupně se ale posouval sestavou směrem dozadu. A občas tohohle zrzavého středního obránce připodobňují ke stoperům z britských ostrovů.

„Je to asi skrz moje vlasy a vizáž. Říkají mi, že vypadám jako skotský reprezentant. I pan trenér Koubek říkal, že má rád severské typy,“ pousměje se Václav Jemelka, který se může ve středu dočkat i reprezentačního debutu na hřišti, pokud se dostane do sestavy při utkání proti Nigérii. 

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme