Fotbalová jednadvacítka nezvládla souboj týmů bez šance na postup, Bělorusku podlehla 0:1

Fotbalová reprezentace do 21 let v předposledním utkání kvalifikace mistrovství Evropy prohrála 0:1 s Běloruskem. Souboj týmů bez šance na postup rozhodl v Borisově gólem z penalty Dmitrij Antilevskij. Češi navíc hráli posledních třiadvacet minut bez vyloučeného Matěje Helešice.

Tento článek je více než rok starý.

Borisov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Ladislav Takács.

Zklamaný Ladislav Takács. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Domácí po nezáživném prvním poločase udeřili po přestávce z první vážnější akce. Jevgenije Ševčenka, který se v 56. minutě dostal za obranu, srazil brankář Jan Stejskal a nařízený pokutový kop proměnil Antilevskij. Druhý gól mohl přidat chvíli nato Ševčenko, ale z dobré pozice mířil těsně vedle.

‚Dokud naděje žije, tak o ni budeme bojovat.‘ Fotbalisté do 21 let chtějí zachránit evropskou kvalifikaci

Číst článek

České šance na vyrovnání poté poznamenal Helešic, který v 67. minutě udeřil soupeře a dostal rovnou červenou kartu. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky, který v oslabení dvakrát podržel brankář Stejskal, přeci jen mohl vyrovnat, ale s hlavičkou Jana Kuchty si jen tak tak poradil domácí gólman Šerbickij. V nastavení pak těsně minul Trubač.

Porážka pro český tým znamená, že před posledním kolem nepovedené kvalifikace klesl ze třetí na čtvrtou příčku o bod za Bělorusko. V posledním zápase čeká Lavičkův výběr v pondělí v Chomutově Moldavsko, Bělorusové se představí na půdě vedoucího Řecka.

Lvíčata 🦁 se z Běloruska vrací s nepořízenou 🇧🇾🇨🇿

19:54 – 11. 10. 2018

2

Kvalifikační utkání fotbalistů do 21 let ve skupině 1 o postup na mistrovství Evropy:
Bělorusko - ČR 1:0 (0:0)
Branka: 56. Antilevskij z pen. Rozhodčí: Poulsen - Nörgaard, Boric (všichni Dán.). ŽK: Stejskal. ČK: 67. Helešic (oba ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme