AS Řím - Plzeň 5:0. Edin Džeko sestřelil českého mistra hattrickem

Fotbalisté Viktorie Plzeň mají po dvou zápasech v Lize mistrů na kontě jediný bod. Při svém druhém vystoupení prohráli v Římě jasně 0:5 Tři branky jim vstřelil Edin Džeko. Hráči CSKA Moskva ve druhém zápase skupiny porazili Real Madrid 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Řím (Aktualizováno: 22:49 2. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edin Džeko dal Plzni dva góly

Edin Džeko dal Plzni dva góly | Foto: Tony Gentile | Zdroj: Reuters

Pokud chtěli svěřenci Pavla Vrby udržet v Římě co nejdéle čisté konto, záměr se jim nezdařil. Už na konci třetí minuty západočeská obrana zazmatkovala při pokusu vystavit Edina Džeka do ofsajdu. Útočník AS Řím se najednou ocitl tváří v tvář Kozáčikovi a zakončením k tyči poslal Římany do vedení.

ONLINE: AS Řím - Viktoria Plzeň 5:0

Číst článek

Viktoriáni mohli velmi rychle reagovat. Jan Kovařík si zaběhl za obranu a připravil střeleckou pozici pro Michaela Krmenčíka, ten ale z deseti metrů vysoko přestřelil. Další šanci Plzně měl Řezník, ale hlavou mířil mimo.

Když končila první půlhodina, mohl se brankář Plzně Kozáčik jen dívat, jak si Cengiz Ünder navedl míč do středu hřiště a trefil břevno. O minutu později si Edin Džeko opět pohlídal ofsajdovou past, tentokrát ho ale na poslední chvíli zablokoval Hubník.

Edin Džeko, který před lety začínal svou kariéru v Teplicích, se přeci jen dočkal druhého gólu ještě před přestávkou. Ve 40. minutě se Cengiz Ünder dostal k centru do pokutového území a Džeko zakončil nekompromisně pod břevno.

Utkání na Olympijském stadionu sledovalo přes 40 tisíc diváků. Po změně stran byla chvíli hra klidnější, až po hodině se mezi stopery vrhnul Krmenčík, ale dostal se do pozice, kdy už nemohl střílet. Další gól tak padl na druhé straně, kdy na 3:0 zvýšil po přesném pasu Pellegriniho Cengiz Ünder.

Čtyřka se rozsvítila na ukazateli skóre v 74. minutě. Po dalším náběhu za obranu vyrazil Kozáčik střelu Ündera jen k Justinu Kluivetovi. Syn slavného otce lehkou dorážkou bez problémů zvýšil na 4:0.

Za rozhodnutého stavu šel na hřiště i Patrik Schick, s ním v sestavě se hráči AS Řím prosadili až v nastavení, Edin Džeko završil hattrick na konečných 5:0. 

Hráči AS Řím se v tabulce skupiny G se posunuli na třetí místo se třemi body, jediný český zástupce je poslední.

Skupinu vede CSKA. Ruský klub překvapivě na domácím hřišti porazil Real Madrid, který se v Moskvě musel obejít bez Ramose, Isca, Marcela i Garetha Balea. Jediný gól zápasu dal už ve druhé minutě Nikola Vlasić. Ruský tým cennou výhru ubránil, i když v nervózním závěru přišel o gólmana Akinfejeva. 

Utkání 2. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů:

AS Řím - Viktoria Plzeň 5:0 (2:0)

Branky: 3., 40. a 90.+2 Džeko, 64. Ünder, 73. Kluivert. Rozhodčí: Raczkowski - Obukowicz, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Schick - Hejda. Diváci: 41.243.

⏰ RESULTS ⏰

😎 Comebacks. Goals. Drama!

🤔 Performance of the night?

23:03 – 02. 10. 2018

1558 3780

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme