Fotbalový klub AS Řím pomáhá s hledáním ztracených dětí. Nápad už slaví první úspěchy

Italský fotbalový klub AS Řím pomáhá díky sociálním sítím s hledáním pohřešovaných dětí. Slavný celek se ve své kampani nechal inspirovat nápadem americké skupiny, která se do podobné akce zapojila v 90. letech minulého století.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči AS Řím

Hráči AS Řím | Zdroj: Reuters

Díky římskému velkoklubu se už podařilo najít pět ztracených dětí. Jejich fotky totiž italský klub umístil do videoklipů na svých sociálních sítích, které sleduje 16 milionů lidí po celém světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

AS Řím pomáhá s hledáním ztracených dětí. Kapelu, která klub inspirovala uslyšíte v příspěvku

„Nápad na kampaň za nalezení ztracených dětí přišel na zákadě videoklipu americké skupiny Soul Asylum. Myslím, že z roku 1993. Byla to písnička Runaway Train. V klipu byly fotky pohřešovaných dětí. Řekli jsme si, proč nespojit sociální sítě, fotbal a ztracené děti.“

Vysvětlil v rozhovoru pro BBC šéf strategického oddělení fotbalového AS Řím Paul Rogers. Přiznal také, že hitem 90. let Runway train byl doslova posedlý. V letním přestupním období představoval italský klub posily ve speciálních videích. V levé polovině byl vždy nový fotbalista, v pravé se pak objevovaly fotky pohřešovaných dětí.

Inspirace u slavné kapely

„Když jsem zjistil, že dítě z mého klipu se našlo, byl to skvělý pocit. Pamatuji si, že jsem byl se svoji rodinou. Řekl jsem to mámě, kterou sociální sítě nezajímají, ale váží si klubu za to co dělá,“ přiznal anglický obránce Chris Smalling, který v létě do AS Řím přišel na hostování z Manchester United.

Ve videoklipech italského klubu se objevilo celkem 109 ztracených dětí. Pět z nich už se dostalo zpátky domů k rodičům. Byly mezi nimi i dvě z Keni. Ve východoafrické zemi se díky nápadu dvou fotbalových klubů našly další čtyři ztracené děti.

„Gor Mahia a Leopards jsou největší a nejpopulárnější týmy v keňské lize. Místo aby hráči před vzájemným zápasem přišli na hřiště společně za ruku s malými dětmi, přinesli obrovské fotky pohřešovaných dětí,“ popsala pro BBC Maryana Munyendo, která je zakladatelkou organizace Missing Child Kenya.

Tomáš Petr, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme