Lukaku a Smalling zareagovali na ‚černý pátek‘ v novinách. Nejhloupější věc, shodují se fotbalisté

Na kontroverzní titulní stranu italského deníku Corriere dello Sport, který titulkem ‚Black Friday‘ lákal na páteční zápas mezi Interem Milán a AS Řím už zareagovali i fotbalisté Romelu Lukaku a Chris Smalling, kteří na ni figurují.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku | Zdroj: Profimedia

V Itálii se od čtvrtečního rána neřeší nic jiného, než titulní strana deníku Corriere dello Sport na které jsou fotbalisté Romelu Lukaku a Chris Smalling. S titulkem ‚černý pátek‘ to deník podle reakcí fanoušků na sociálních sítích přehnal a kontext pobouřil i představitele klubu.

Itálie řeší páteční šlágr mezi Interem a AS Řím. Noviny s fotkou Lukaka lákají na ‚černý pátek‘

Číst článek

Ke kauze už se vyjádřili i samotní fotbalisté, kteří jsou s nevhodným titulkem spojováni. „Místo toho, aby se soustředili na zápas mezi dvěma týmy...Corriere dello Sport přišli s tím nejhloupějším nadpisem, jaký jsem během své kariéry viděl,“ napsal zklamaně šestadvacetiletý belgický útočník a pokračoval.

„Jen podněcujete negativitu a problém jménem rasismus místo toho, abyste mluvili o parádním zápase, který se na San Siru odehraje mezi dvěma velkokluby. Klíčem ke všemu je vzdělání. Vy, co pracujete v Corriere dello Sport, byste měli odvádět lepší práci. Díky všem fanouškům a ostatním novinářům za projevenou podporu a pojďme se zaměřit na páteční zápas,“ rozepsal se Lukaku na svém twitterovém účtu. Jeho původní příspěvěk si můžete přečíst na konci článku.

AS Řím udělil deníku červenou

Podobně celou kauzu okomentoval na sociální síti i jeho protihráč z AS Řím Chris Smalling. „Doufám, že novináři, kteří se do toho zapojili, přijímají odpovědnost a chápou sílu slov a dopad, jaká mohou v takovém kontextu mít,“ stojí v části Smallingova sdělení.

Svůj postoj později vyjádřili i představitelé AS Řím, kteří oznámili, že novináři zmiňovaného deníku u nich mají mininálně do konce roku dveře zavřené.

Following the publication today of the front page headline ‘BLACK FRIDAY’ accompanied by a picture of Chris Smalling and Romelu Lukaku, #ASRoma and @AC Milan have issued an immediate ban to Corriere dello Sport.

Full statement: asroma.com/en/news/2019/1…

18:29 – 05. 12. 2019

4277 21409

Příspěvěk, který Romelu Lukaku umístil na svůj twitterový účet:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme