Ronaldinho se z vězení jen tak nepodívá. Vyšetřování vázne, Brazilec se za mřížemi baví po svém

Zatímco světem hýbe koronavirus, někdejší nejlepší fotbalista planety Ronaldinho stále sedí za mřížemi v paraguayském Asunciónu, kde skončil kvůli falšování dokladů a podezření z praní špinavých peněz. Práci místních úřadů současná situace okolo pandemie ztěžuje a brazilský rodák si ve vězení, kde nedávno oslavil čtyřicetiny, ještě nějakou dobu posedí.

Tento článek je více než rok starý.

Asunción Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronaldinho a jeho bratr Roberto poté, co je v Paraguayi zadržela policie.

Ronaldinho a jeho bratr Roberto poté, co je v Paraguayi zadržela policie. | Zdroj: Reuters

Už to bude měsíc, co nejlepšího fotbalistu světa z let 2004 a 2005, zadržela s jeho bratrem v Asunciónu policie poté, co se prokázal falešným pasem.

Podivné kličkování legendárního Ronaldinha. Zadržela ho policie, s bratrem falšoval doklady

Číst článek

„Podle našich informací ho před měsícem a půl používali lidé, kteří zde skutečně žijí. Pak byly dokumenty změněny. Pan Ronaldinho a jeho bratr řekli, že je dostali darem,“ uvedl tehdy paraguayský státní zástupce Federico Delfino.

Špíz a fotbálek

V hlavním městě Paraguaye se měl legendární fotbalista účastnit slavnostního otevření kasina a poté několika charitativních akcí. Jenže od té doby sedí ve vězení, kde se spoluvězni hraje fotbal a dokonce za mřížemi oslavil i čtyřicáté narozeniny.

Pracovníci vězeňské služby mu jako dárek připravili špíz, který si Ronaldihno poručil.

Důvod nejasný

Proč měl někdejší hráč Barcelony a AC Milán padělané doklady, není jasné. Policisté vyšetřují i možnost, že se zapletl do praní špinavých peněz.

Nejlepším hráčem světa byl Ronaldinho vyhlášen v letech 2004 a 2005 během působení v Barceloně, s kterou vyhrál dvakrát španělskou ligu a jednou Ligu mistrů.

V současnosti tak věčně usměvavý Brazilec může své fotbalové umění předvádět pouze svým spoluvězňům, jak je vidět na videu níže.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme