Ronaldův návrat do Madridu: promluvil v kabině, viděl výhru v El Clásicu a ovlivnil náctiletého nástupce

Fotbalisté Realu Madrid ukončili sedmizápasové čekání na výhru proti svému největšímu rivalovi z Barcelony. Triumf ve slavném El Clásicu sledoval z tribuny i Cristiano Ronaldo, který z madridského velkoklubu odešel před dvěma lety do italského Juventusu.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo sledoval výhru Realu Madrid 2:0 nad Barcelonou z VIP lóže

Cristiano Ronaldo sledoval výhru Realu Madrid 2:0 nad Barcelonou z VIP lóže | Zdroj: Profimedia

Ronaldo se na stadion Realu Madrid vrátil poprvé od doby, co španělský velkoklub v roce 2018 opustil a přestoupil do Juventusu Turín. Pětatřicetiletý Portugalec využil toho, že v Serii A odložili kvůli hrozbě koronaviru celkem pět zápasů, včetně duelu jeho klubu proti Interu Milán.

Někdejší hvězda „bílého baletu“ tak usedla do VIP lóže a mohla si tak ostře sledované utkání náležitě užit. Fanoušci přítomnost své bývalé modly pochopitelně zaregistrovali a už před výkopem dychtili po podpisu.

Cristiano Ronaldo will attend tonight’s Clásico at the Bernabéu. It will be his first visit since he left Real Madrid. [Marca]

19:54 – 01. 03. 2020

1095 7122

Šlo o hodně, protože Real by se v případě výhry vyhoupl zpět do čela ligové tabulky. Na gól se ale čekalo až do druhého poločasu, kdy si v 71. minutě Vinícius Junior naběhl zleva do pokutového území a překonal brankáře Barcelony Marca-Andreho ter Stegena.

Teprve devatenáctiletý Brazilec po gólu předvedl typickou oslavu, kterou dělá právě Ronaldo, a měl k tomu důvod. Stal se totiž nejmladším střelcem v historii El Clásica.

Oslava podle ikony

„Přišel k nám (Ronaldo) o poločase do šatny, aby nás podpořil. Proto jsem pak slavil jako on. On je vítěz na trávníku, i mimo něj,“ prozradil novinářům v pozápasovém rozhovoru Vinícius Junior.

Gól Viníciuse Juniora proti Barceloně:

Pojistku v podobě druhé trefy do sítě Barcelony pak přidal v nastavení střídající Mariano, kterému stačila pouhá minuta pobytu na hřišti, aby dostal míč za záda hostujícího gólmana.

Může to být pochopitelně shoda okolností, ale faktem zůstává, že od té doby, co Ronadlo ze Španělska odešel, tak se Realu nepodařilo ligové derby s Barcelonou vyhrát. Jakmile se po dvou letech na stadionu, byť z pozice diváka, znovu objevil, domácí slavili výhru 2:0.

Real nyní vévodí ligové tabulce s 56 body, o bod před druhou Barcelonou. Třetí Sevilla s českým brankářem Tomášem Vaclíkem ztrácí na první místo 10 bodů.

Since Cristiano Ronaldo left, Real Madrid had failed to win a single El Clasico.

He returned tonight and they got their first win with Vinicius Jr. doing Cristiano Ronaldo’s celebration as he watched from the stands.

Ronaldo’s influence is unreal. #ElClasico

23:44 – 01. 03. 2020

1028 5054

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme