Ronaldo se po 12 letech vrací do Manchesteru United. Anglický klub potvrdil dohodu s Juventusem

Fotbalista Cristiano Ronaldo opouští Juventus Turín a po 12 letech znovu oblékne dres Manchesteru United. Anglický velkoklub o tom informoval na sociálních sítích.

Turín (Itálie) (Aktualizováno: 19:51 27. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Šestatřicetiletý Ronaldo hrál za Juventus od roku 2018 a měl smlouvu ještě na tuto sezonu. V italském velkoklubu ale oznámil, že v něm už nebude pokračovat.

‚Zůstávám v Tottenhamu.‘ Kane ukončil spekulace o odchodu, chce týmu pomoct k úspěchům

Číst článek

„Včera mi Cristiano pověděl, že už neplánuje hrát za Juventus. Včera netrénoval a nebude v nominaci na zítřejší zápas,“ řekl v pátek kouč Allegri na tiskové konferenci před sobotním ligovým duelem proti Empoli.

„Nejsem z toho nijak zvlášť zklamaný. Je to jeho rozhodnutí. Byl tu tři roky a něco tu odvedl. Život jde dál,“ prohlásil kouč, který se před sezonou vrátil do Juventusu po dvou letech. Za Juventus hrál Ronaldo od roku 2018 a má smlouvu ještě na tuto sezonu.

Ronaldovo rozloučení

„Dnes opouštím skvělý klub, ten největší v Itálii a rozhodně jeden z největších v Evropě,“ napsal na instagramu Ronaldo.

V Itálii stihl za Juventus odehrát 131 soutěžních zápasů a nastřílel 101 gólů. „Až se všichni jednou ohlédneme zpět, uvědomíme si, že se nám povedly velké věci. Ne všechny, které jsme chtěli, ale přesto jsme napsali nádherný příběh,“ dodal Ronaldo, který za tři roky získal s Juventusem dva tituly v italské lize, letos také domácí pohár a dvakrát tamní Superpohár.

Letos ale ligové prvenství nezopakoval a během angažmá se nedočkal ani triumfu v Lize mistrů, který dříve vybojoval s Manchesterem a čtyřikrát s Realem.

Návrat do United

Ještě v pátek ráno to podle médií vypadalo, že se jeden z nejlepších fotbalistů historie zamíří do Manchesteru City, ale vedení se podle BBC rozhodlo, že šestatřicetiletého útočníka nakonec neangažuje.

Následně hráčův agent jednal s Manchesterem United, jehož dres Ronaldo oblékal v letech 2003 až 2009 a v odpoledních hodinách klub na sociálních sítích oznámil, že s Juventusem našel dohodu na podmínkách transferu. K jeho uzavření zbývá dořešit detaily s hráčem a zdravotní prohlídka.

Ronaldo poprvé do Manchesteru United přišel v létě 2003 ze Sportingu Lisabon. Během šestiletého angažmá s ním vyhrál Ligu mistrů (2008), třikrát Premiere League (2007, 2008, 2009), jednou Anglický pohár (2004), dvakrát Ligový pohár (2006, 2007) a jednou mistrovství světa klubů (2008).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme