Řekni, že chceš jít. Šéf Realu měl vyzvat Ronalda k oznámení odchodu

Jednání o přestupu Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín brzdí nezvyklý požadavek prezidenta Realu Florentina Péreze. Podle španělských a italských médií nechce být zapsán do historie jako ten, kdo donutil k odchodu Ronalda, proto po pětinásobném nejlepším fotbalistovi světa chce, aby oznámil, že odchází z vlastní vůle. Pak prý Pérez dodrží původní dohodu a nebude navyšovat přestupní částku stanovenou na 100 milionů eur.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle deníků Marca, AS a Corriere dello Sport chce Pérez, aby Ronaldo převzal plnou odpovědnost za přestup a vyvrátil spekulace o tom, že byl k odchodu donucen spory s vedením. Jinak hrozí, že Real bude požadovat za přestup vyšší částku, což by mohlo být mimo možnosti italského celku.

Mistrovství světa pokračuje bez Messiho a Ronalda. Skončí hvězdy v reprezentacích?

Číst článek

Hvězdný Portugalec se ale údajně brání podepsat dohodu, podle které by ani v budoucnu nesměl uveřejnit svou verzi.

Juventus ale na Ronalda nespěchá a dává mu čas situaci vyřešit ke spokojenosti všech. Turínský klub totiž sám potřebuje dořešit své záležitosti, jak na Ronalda získat potřebné peníze. Plánuje totiž prodat alespoň jednoho z dvojice Gonzalo Higuaín a Daniele Rugani do Chelsea, kam by je chtěl trenér Maurizio Sarri.

Jenže jeho příchod do Chelsea se protahuje, jelikož Sarri má stále platnou smlouvu s Neapolí, jejíž majitel Aurelio De Laurentiis nemá rád Juventus a zdržováním uvolnění Sarriho se mu údajně snaží zkomplikovat angažmá Ronalda.

Přestup za nižšími daněmi?

Italská média rovněž poukazují na to, že Ronaldovi se nabídka Juventusu zamlouvá i kvůli speciálnímu italskému zákonu, podle kterého by musel odvádět za příjmy ze zahraničí pouhých 100 tisíc eur ročně (asi 2,6 milionu korun).

Většinu z příjmů z reklam a mimofotbalové činnosti by si tak mohl nechat a nedanit. Ve Španělsku naopak musí zaplatit pokutu 18,8 milionů eur (asi 483 milionů korun) za daňové úniky z osobnostních práv.

Itálie však v roce 2017 zavedla zákon, který má na Apeninský poloostrov přilákat hvězdy ze zahraničí a investory.

Podle bývalého italského reprezentanta Cristiana Vieriho by na Ronaldově příchodu i tak Itálie velmi vydělala, jelikož by to byla velká vzpruha pro celý italský fotbal, který se nachází ve velké krizi i kvůli absenci reprezentace na mistrovství světa.

„Pro italský fotbal by to bylo jako výhra v loterii. V zahraničí se o Serii A moc nemluví, protože tu nehrají ty největší hvězdy jako ve Španělsku a Anglii. Ale Ronaldo to může změnit. Každý by měl motivaci sledovat italskou ligu každý víkend a zajímat se, kolik dal Ronaldo branek,“ prohlásil Vieri.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme