Ibrahimović splnil slib a ve čtyřiceti letech pomohl AC Milán k titulu. Úspěch věnoval zesnulému agentovi

Hvězdný fotbalový útočník Zlatan Ibrahimović se ještě nerozhodl, zda bude pokračovat v kariéře i v příští sezoně. Čtyřicetiletý švédský kanonýr to uvedl po nedělním triumfu 3:0 na hřišti Sassuola, po kterém „Rossoneri“ získali po 11 letech italský titul. Ibrahimović věnoval svoji dvanáctou ligovou trofej zesnulému hráčskému agentovi Minu Raiolovi.

Řím (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimović slaví zisk italského titulu

Zlatan Ibrahimović slaví zisk italského titulu | Foto: Daniele Mascolo | Zdroj: Reuters

„Je to první trofej, kterou jsem získal bez Mina. Tenhle titul je pro něj,“ řekl Ibrahimović v rozhovoru pro televizní síť DAZN.

Fotbalisté Manchesteru City třemi góly otočili utkání s Aston Villou a obhájili titul v Premier League

Číst článek

Raiola byl dlouholetým zástupcem hvězdného útočníka a pomohl mu k úspěšné kariéře, stál i za jeho návratem na San Siro. Na konci dubna podlehl v 54 letech neupřesněné nemoci.

Ibrahimović byl i u zatím posledního scudetta AC Milán v sezoně 2010/11 a splnil slib, který dal fanouškům po svém návratu na začátku roku 2020 – že neodejde, dokud s týmem nevyhraje trofej. Na milánský klub měl příchod Švéda blahodárný vliv, v následující sezoně skončil druhý a letos mu s dvoubodovým náskokem před Interem už ona trofej neunikla.

„Někteří se tomu smáli, ale teď tu stojím jako čerstvý šampion. Pro tenhle pohár jsem toho hodně vytrpěl, proto cítím velkou satisfakci,“ uvedl zkušený útočník, jenž navzdory častým zraněním nastřílel v této sezoně Serie A osm branek.

Na hřišti Ibrahimoviće zastoupili Olivier Giroud a Rafael Leão, kteří byli nejlepšími střelci mistrovského celku. Zkušený Francouz i portugalský talent si připsali v lize po jedenácti trefách.

AC Milán ovládl italskou ligu díky vítězství v posledním kole

Kromě dvou titulů s AC získal v kariéře i tři s Interem, čtyři ve francouzské lize s PSG, dvakrát slavil v Nizozemsku s Ajaxem a španělský titul získal s Barcelonou. Ibrahimović ale zatím neví, zda se pokusí s „Rossoneri“ o obhajobu.

„Nejdřív si musím být jistý, že budu zdravý. Podle toho se rozhodnu, hodně napoví už nejbližší dny,“ dodal rodák z Malmö.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme