Sevilla - Olomouc 3:0. Zázrak se nekonal, Sigma v pohárové Evropě končí

Působení Sigmy Olomouc v předkolech Evropské ligy skončilo v Seville. Hanáci na hřišti jednoho z nejúspěšnějších evropských týmů prohráli 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sevilla (Aktualizováno: 23:37 30. 8. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní fotbalisté Sigmy Olomouc

Zklamaní fotbalisté Sigmy Olomouc | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Jediným Čechem, který se po dvojzápasu Sigmy Olomouc se Sevillou raduje z Postupu do Evropské ligy, je Tomáš Vaclík. Brankář španělského týmu navíc od Hanáků za celých 180 minut neinkasoval.

ONLINE: Sevilla - Sigma Olomouc 3:0

Číst článek

Pokud se Sigma chtěla postarat o prvotřídní překvapení, musela v Seville zvrátit týden starou domácí prohru 0:1. První šanci měla, ale Plškova rána z hranice pokutového území k brance nedošla.

Domácí se rozjížděli pomaleji, ale postupem minut začali dominovat s míčem u nohy a donutili Miloše Buchtu ke dvěma dobrým zákrokům. Tlak ale pokračoval a když Zahradníček nedokázala odkopnout míč z pokutového území, otevřel Maxim Gonalons střelou k tyči skóre.

Sigma v tu chvíli potřebovala vstřelit dva góly, o čtyři minuty později sice skórovala, ale do vlastní sítě. Martin Nešpor nešťastně zvýšil na 2:0 pro domácí po rohovém kopu. Domácí mohli jít po prvním poločase do kabin s pohodlným vedením.

Po přestávce se pokusil vykřesat naději kapitán Hanáků Vepřek. Zkoušel proniknout sevillskou obranou a vrhal se do hlavičkových soubojů, ale bez úspěchu. V bílém hrající Sevilla se k zakončení dostávala snáze. Nolito pálil mimo, Andrého Silvu zase vychytal gólman Buchta.

I přes téměř beznadějný výsledek se český tým pokoušel vývoj zdramatizovat, nejblíž byl střídající Hála, který už byl sám před Vaclíkem, jenže reprezentační gólman včas vyběhl a záložníka vychytal. O chvíli později Ben Yedder na druhé straně zvýšil na konečných 3:0.

Sevilla v odvetě play-off o Evropskou ligu porazila Olomouc 3:0, celkově 4:0 a postoupila do skupinové fáze soutěže, Hanáci se evropskými poháry pro letošek loučí.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme