Silvestrovské derby vyhrála Sparta, debutant Lafata rozhodl z penalty minutu před koncem

Tradiční silvestrovské derby pražských S mezi Spartou a Slavií vyhráli na umělé trávě v Edenu hosté z Letné 6:5 a opět zmírnili negativní historickou bilanci. Souboj veteránů nad 45 let skončil smírně 5:5.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata a Jiří Bílek, nejlepší hráči Silvestrovského derby

David Lafata a Jiří Bílek, nejlepší hráči Silvestrovského derby | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Letenští navázali na loňské vítězství 9:4 a ve 33. ročníku tradiční exhibice na konci roku si připsali teprve osmou výhru. V utkání veteránů nad 45 let se po hattricku slávisty Luboše Kozla zrodila remíza 5:5.

Zase přes 50 gólů. Messi je nejlepším střelcem v Evropě, jedna jeho série přesto skončila

Číst článek

Sparta si v derby internacionálů nad 35 let v posledních dvou letech mírně vylepšila bilanci, kterou má jinak stále výrazně příznivější s 21 výhrami Slavia. Letenští posílili ofenzivu o nejlepšího střelce ligové historie Lafatu a stále aktivní hráč Olešníku v krajském přeboru ozdobil návrat do rudého dresu hned ve čtvrté minutě vedoucím gólem.

Za pět minut sice srovnal z dorážky Rudolf Skácel, ale ve zbytku úvodního poločasu, který se hrál na 25 minut, dominovala Sparta. Její hru režíroval stále aktivní ligový hráč Mladé Boleslavi Marek Matějovský. Po jeho přihrávce nejprve zblízka doklepl míč do opuštěné branky Luděk Stracený a pak se prosadil Václav Koloušek.

Matějovský po pauze ozdobil ve 34. minutě svůj výkon i gólem, když zblízka s přehledem překonal gólmana Václava Wintera, jednoho ze tří nováčků ve slávistickém dresu. Vedle něj si premiéru v červenobílých barvách odbyli Jiří Bílek a Mario Lička.

Slávisté se ale nevzdali a závěr zdramatizovali. Skácel dvěma góly v 38. a 40. minutě snížil na 3:4 a pak nejhezčí brankou dne, krásným lobem, srovnal Ivo Ulich. Vzápětí poslal Spartu znovu do vedení Koloušek, ve 48. minutě odpověděl opět neudržitelný Skácel, ale poslední slovo měli přece jen Letenští. Lafata proměnil penaltu za tři rohy a připravil sparťanským fanouškům na závěr roku aspoň trochu radosti po nevydařeném podzimu ligového týmu.

Derby veteránů hrané na 2x20 minut přineslo v 16. ročníku už osmou remízu. Hattrickem k ní přispěl slávista Kozel, který proměnil dvě penalty. Oba týmy nastoupily poprvé se sedmi hráči v poli a za červenobílé si zahrál i reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

33. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů - hráči nad 35 let (2x25 min., bilance po utkání 21-4-8):

Slavia Praha - Sparta Praha 5:6 (1:3)

Branky: 9., 38. z pen., 40. a 48. Rudolf Skácel, 41. Ivo Ulich – 4. a 50. z pen. David Lafata, 24. a 41. Václav Koloušek, 15. Luděk Stracený, 34. Marek Matějovský.

16. Silvestrovské fotbalové derby veteránů - hráči nad 45 let (2x20 min., bilance po utkání 6-8-2):

Slavia Praha - Sparta Praha 5:5 (2:4)

Branky: 12., 34. obě z pen. a 37. Luboš Kozel, 22. Jiří Jeslínek, 16. Pavel Řehák – 1. Marek Trval, 6. Petr Vrabec, 15. Daniel Zítka, 17. Václav Budka z pen., 38. Marek Kincl.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme